EKG-t, bőrfelület hőmérőt és teljesen új dizájnt kapott a Fitbit Charge 5

A megújult Charge remek képességekkel rendelkezik, és prémium minőséget nyújt, de meg is kérik az árát.

EKG-t, bőrfelület hőmérőt és teljesen új dizájnt kapott a Fitbit Charge 5

A Fitbit már a Google égisze alatt működik, de az új Charge 5 fejlesztése még jobbára az előző érában történt, ami cseppet sem volt már dicsőséges. A vállalat folyamatos lejtmenetben volt a piaci szerepvállalása szempontjából. Hogy miként alakul a sorsa a továbbiakban, azt nem tudjuk, de most a legújabb termékét megismerjük.

A Charge széria nagy siker volt az indulásakor, az évek során azonban elhalványult az erős konkurencia és a szerény fejlődés miatt. Most azonban egy igen nagy lépést sikerült előre tenni a Charge 4 után. Az ötödik generációs Charge egy olyan 1,04 hüvelykes AMOLED képernyőt kapott, ami a korábbinál kétszer nagyobb fényerővel tud ragyogni, így nappal is kényelmesen lehet majd viselni. A felületet Gorilla Glass 3 üveg védi majd a karcoktól, és nagyon finom domborítást kapott ez.

Galéria megnyitása

Kiemelendő, hogy a Charge 5 végre biztosít folyamatosan aktív képernyős módot. Az AOD opció már nagyon hiányzott a viselhető kiegészítőből. Ennek köszönhetően bármikor rápillanthat majd az ember a képernyőre, látni fogja a legfontosabb információkat. Az óra dizájnok variálhatók, széles ezeknek a kínálata. Adottak az olyan alapfunkciók, mint az alvásfigyelés, a folyamatos pulzusmérés, és magától értetődő módon át tudja adni az értesítéseket.

Galéria megnyitása

A Fitbit szokásához híven nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a sportolók igényeit kiszolgálja. Több mint 100 előre meghatározott sportmódot kezel a szerkezet, és rengeteg szenzor került bele. Menet közben inspiráló adatokat fog megjeleníteni, és jó teljesítménynél meg is dicséri a viselőjét. A beépített GPS-nek köszönhetően a szerkezet képes les rögzíteni, hogy milyen útvonalat járt be, otthon lehet hagyni a mobilt futásnál, kerékpározásnál.

Galéria megnyitása

Figyeli az apróság az EDA szenzort kihasználva a felhasználó stresszszintjét, és jelez, amikor szélsőséges értéket érzékel. Képes instrukciókat is adni arra, hogyan tud kicsit megnyugodni az ember. Van benne SpO2 szenzor is, és azt is meg tudja becsülni, hogy mennyi a VO2 max értéke a felhasználónak. A bőrfelület hőmérsékletét is monitorozza már a Charge 5, ezáltal azonnal tudja jelezni, ha szokatlant érzékel.

Galéria megnyitása

Az okostelefonokkal Bluetooth 5 modulon keresztül kommunikál majd a Fitbit Charge 5. A hozzá tartozó alkalmazás nagyon részletes elemzéseket tud majd készíteni a mért adatokból, amiket folyamatosan gyűjtöget. És a Prémium előfizetéssel rendelkezők pedig még szélesebb tartalomkínálattal lesznek kiszolgálva. A terméhez alapból jár majd bónuszként 6 hónap ingyenes Prémium, ami alatt kipróbálhatják ennek az előnyeit. Ezen keresztül több mint 200 edzéstervet is el lehet érni.

Galéria megnyitása

Természetesen vízálló a Charge 5, akár 50 méteres mélységig is bírja a nyomást a tok. Vékonyabb lett a szerkezet az elődjétől, a Charge 4-től. 10 százalékos sikerült rajta faragni, ennek köszönhetően például a ruhadarabok alá könnyebben tud majd becsúszni, és az új forma is elősegíti azt, hogy feltűnésmentesebben lehessen hordani.

Galéria megnyitása

Az eszköz fekete, szürke vagy arany színben lesz elérhető. A tokozása rozsdamentes acél, szóval ebből a szempontból egyáltalán nem érheti kritika, kiváló benyomást tehet majd a felhasználókra a minőségét illetően. A szíja alapesetben szilikon, de ezt könnyen lehet cserélni másra. A különlegesebb, jól szellőző szilikon sportszíjtól a szöveten át a bőrig mindent kínál a Fitbit, csak a fém maradt ki. ami azért kár.

Galéria megnyitása

Normál használatban a Fitbit Charge 5 egy hetet fog kibírni egy feltöltéssel. Ehhez viszont már az AOD módot és az SpO2 figyelést is le kell állítani. Legrosszabb esetben 5 óra alatt lemeríthető a kütyü, akkor fordulhat ez elő, ha minden szenzor és beállítás aktív, beleértve a GPS-es nyomkövetést is. A karperec teljes feltöltése 2 órás folyamat, szóval nem túl fürge.

A Fitbit Charge 5 már előrendelhető, de azt még nem jelentette be a vállalat, hogy pontosan mikor indul majd a szállítása. Valamikor ősszel fog a boltokba kerülni. Azt viszont már pontosan tudjuk, hogy nem lesz olcsó: 180 euróba fog kerülni az öreg kontinensen. Az árban extraként benne van fél év Prémium előfizetés is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap