EKG és NFC került a Xiaomi új viselhető kiegészítőibe

Az Amazfit termékcsalád kettő új taggal bővült, a Verge egy okosóra lett, a Health Band 1S pedig egy fitneszkarperec.

EKG és NFC került a Xiaomi új viselhető kiegészítőibe

A Xiaomi az IDC legutóbbi adatai szerint a világ második legnagyobb forgalmat bonyolító vállalata a viselhető eszközök piacán. Persze az eladásait túlnyomórészt a Mi Band modelleknek köszönheti, de a Huami által fejlesztett Amazfit modellek is egyre több vásárló érdeklődését keltik fel, és ez nem a véletlen műve. Most is kettő Amazfittel fogunk megismerkedni, és mindkettőnek vannak erényei.

Amazfit Verge

Elsőként lássuk, hogy az Amazfit Verge karóra milyen lehetőségeket biztosít, milyen jellemvonásokkal rendelkezik. Ez a készülék egy 1,3 hüvelykes megjelenítőt foglal keretbe, amit Gorilla Glass 3 üveg véd a fizikai behatásokkal szemben. A panel kiváló részletességgel szolgál, 360 x 360 képpontos a felbontása, és AMOLED technológiával dolgozik, szóval az energiahatékony üzem is biztosított. Az eszközben egy kétmagos rendszerchip teljesít szolgálatot, aminek az órajele legfeljebb 1,2 GHz lehet maximális terhelés mellett. A rendszermemória 512 MB-os méretet öltött, a háttértár kapacitása pedig 4 GB-os. A szoftveres oldal saját fejlesztés, és nagyon sok funkcióval szolgál az egyszerű értesítések kezelésétől kezdve a zenelejátszáson át az okosotthonban található kütyük kezeléséig (pl. kapcsolható vele a Yi lámpa, a légkondicionáló vagy a takarítórobot).

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A készülékben megvannak a lényeges mozgási szenzorok, és még pulzusmérővel, valamint GPS vevővel is szolgál, szóval a sportolók egészen biztos, hogy örömmel fogják használatba venni. Kiemelendő továbbá az NFC chip megléte is, ami a mobilfizetés támogatásáról gondoskodik. Van külön érzékelője a viselésre is, így amikor az ember nem hordja, akkor nem mér feleslegesen. Mivel akad a Verge-ben mikrofon és hangszóró is, hívások is fogadhatóak rajta keresztül, és a digitális asszisztens is irányítható róla. A 43 milliméteres tokozású és 46 gramm tömegű szerkezet inkább a férfiak csuklóján mutat majd jól. Az Amazfit órája IP68 védettséget élvez, így bírja a kisebb merüléseket, úszni viszont érdemes benne. A termék üzemideje 5 nap átlagos használat mellett, egy 390 milliamperes akkumulátor található benne.

Az Amazfit Verge ajánlott fogyasztói ára 800 jüanban lett meghatározva, ami átszámítva 115-120 dollár körüli összegnek felel meg jelenleg, így igazán jó ajánlatnak ígérkezik. Szinte mindent tud, amit az Amazfit Stratos, csak puritánabb a kivitele, cserébe viszont lényegesen olcsóbb.

Amazfit Health Band 1S

Hírünk másik alanya az Amazfit Health Band 1S, és ez már egy karperec alakját öltötte magára, de így is egészen jó lehetőségeket fog nyújtani. A készülék egy 0,42 OLED kijelzőt kapott, mely monokróm, szóval a gazdag színvilágtól búcsúzni kell, de így is sok információt tud majd átadni. A szerkezet rendelkezik pulzusmérővel, mely 98 százalékos pontossággal tud mérni, de ennél sokkal érdekesebb, hogy van benne EKG is. A pulzusmérő akár folyamatosan is képes lesz üzemelni, az EKG használatához viszont meg kell majd érintenie a felhasználónak az ujjával az eszköz felületén található fémlapot, amin az EKG jele látható. A rendszer a mérési adatokat meg tudja jegyezni és a Bluetooth kapcsolat révén továbbítja a mobilos alkalmazás irányába. A Health Band 1S képes felismerni a szívritmuszavart, és amennyiben ennek a jelét észleli, azonnal jelzést küld a felhasználó számára, aki így minél előbb orvosi segítséget kérhet. (Az EKG egyébként az Apple Watch Series 4 egyik legfontosabb újítása, és igazán jó hír, hogy a Health Band 1S képes ezt megoldani, ráadásul, ahogy azt látni fogjuk, itt nem szökött az ár a csillagos egekbe.)

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az a termék a szíja nélkül mindössze 10 grammot nyom, és a szíjával együtt sem érződik majd nehéznek, szinte észrevehetetlenül lehet majd viselni egész nap, még alvás közben is. És mivel csak 19 milliméter széles, nem is fog ráizzadni az ember csuklójára az edzések alkalmával. A Health Band 1S fürdés mellett is maradhat a felhasználó csuklóján, ugyanis IP67 védettséget élvez, úszni viszont már nem szabad a viselése közben. Egy 95 milliamperes kapacitású akkumulátor látja el energiával a karperecet, és hozzávetőlegesen egyhetes üzemidővel tud szolgálni – a mágneses töltője 2,5 óra alatt „pumpálja fel” teljesen. Mindkét újdonságra igaz, hogy az Android oldaláról legalább a 4.4-es kiadás kell hozzá, az iPhone-ok és iPadek részéről pedig minimum az iOS 9-et igényli.

Az Amazfit Health Band 1S Kínában 700 jüanba fog kerülni, ami nagyjából 100-105 dollárt jelent, és bár a Mi Band 3 például lényegesen olcsóbb nála, ez a termék az EKG révén több ember számára is érdekes lehet, és hasznos szolgálatot tehet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap