Egységes érintőceruza-szabvány születhet

A hardvergyártók megelégelték a stylus piacon tapasztalható fejetlenséget, ezért egy rövidesen érkező szabvánnyal teremthetnek rendet.

Egységes érintőceruza-szabvány születhet

Az érintőtollak, illetve érintőceruzák világában elég nagy a fejetlenség, ugyanis a rajzolásra, jegyzetelésre és akár precíz nyomásszint-érzékelést igénylő feladatokra is befogható modellek mögött nem húzódik egy egységes szabvány, ami biztosítaná azt, hogy az érintőceruzákat több készülékkel is gond nélkül lehessen használni.

Szerencsére a hardvergyártók is úgy látják, ideje nekilátni a piac szabványosításának, amiből nem csak ők, de a felhasználók is sokat profitálhatnak. A munka elvégzése egy frissen megalakult szabványügyi testület, az USI (Universal Stylus Initiative) feladata lesz: a cél az, hogy az aktív érintőceruzákhoz kifejlesszenek egy ipari szabványt, majd ezt kellő erőforrások bevetésével népszerűsítsék is, hogy minél többen használják.

Amennyiben az USI sikerrel jár, és valóban elkészül az aktív érintőceruzákhoz passzoló ipari szabvány, akkor végre eljöhet az idő, amikor ugyanazt az érintőceruzát okostelefonokhoz, érintőkijelzős noteszgépekhez és táblagépekhez is kényelmesen használhatjuk, ugyanis a szabványra támaszkodó eszközök ugyanazt a digitizer technológiára alapoznak, ami megteremti a teljes körű kompatibilitást. A munkában több nagy és neves vállalat is részt vesz – megtalálható köztük az Intel, a Lenovo, a Wacom, a Dell és a Synaptics is.

A széleskörű együttműködés eredményeként létrejövő szabvány várhatóan az idei év harmadik negyedévében készülhet el. Ezután majd meglátjuk, a köré épülő eszközök milyen gyorsan, mekkora lendülettel hódítják meg a piacot. Reméljük, semmilyen akadály sem áll majd a siker útjába.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward