Egyelőre nem készül második szervizcsomag Windows 7-hez

A jelek szerint nem készül újabb szervizcsomag a Microsoft Windows 7-es operációs rendszeréhez. Legalábbis egyelőre.

Egyelőre nem készül második szervizcsomag Windows 7-hez

A Windows 8 rajtjára már csak néhány órát kell várnunk, így cseppet sem meglepő, hogy a rövidesen forgalomba kerülő operációs rendszerre hatalmas figyelem irányul. Most mégsem az újdonságról, hanem elődjéről, a Windows 7-ről lesz szó, amellyel kapcsolatban néhány érdekes információt tudtak meg a The Register munkatársai.

A Microsoft szoftvermérnökeitől származó információk alapján úgy tűnik, hogy a Microsoft háza táján egyelőre

nincs tervben újabb Windows 7-es szervizcsomag készítése. Az első szervizcsomag megjelenése óta már eltelt némi idő, így lassan időszerű lenne a második szervizcsomagot is kiadni, legalábbis a korábbi gyakorlat alapján mindenképpen ez lenne logikus. A Microsoft mégsem így tesz, sőt, az illetékesek abszolút nem tervezik a Windows második szervizcsomagjának elkészítését.

Maga a szervizcsomag több dolog miatt is fontos. Egyrészt az összes addig kiadott frissítést magában foglalja, másrészt viszont segít a Microsoftnak a fontos, nagyobb jelentőséggel bíró szolgáltatások bevezetésében, így egy-egy szervizcsomag a frissítések mellett néhány újítást is hozhat az adott operációs rendszer esetében – például frissítheti az egyes komponenseket, vagy akár a kernelt.

A szoftvermérnökök a Windows 7 helyett inkább a Windows 8-cal kapcsolatos munkákra fókuszálnak, így a vállalat a jelek szerint inkább a Windows 8 felé próbálja terelni a felhasználókat, de ez nem is túl nagy csoda. Persze a Windows 7-hez élettartama során, azaz 2020 januárjáig továbbra is érkeznek majd az időszakos frissítések, amelyekhez Windows Update-en keresztül lehet hozzájutni.

Hogy a fenti álláspont később megváltozik-e? Nos, ez valószínűleg nagyban függhet majd attól, mennyire lesz sikeres a Windows 8.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward