Egyedi hűtéssel, tuningolva érkezik az új Radeon R9 Fury

A Gigabyte új videokártyáján háromventilátoros Windforce 3-as hűtés teljesít szolgálatot, ami további tuningra ad lehetőséget.

Egyedi hűtéssel, tuningolva érkezik az új Radeon R9 Fury

Az ASUS és a Sapphire példáját követve a Gigabyte is bemutatott egy gyárilag tuningolt, egyedi hűtéssel ellátott Radeon R9 Fury videokártyát, ami a Radeon R9 Fury Windforce 3 OC Edition nevet viseli.

Az újdonság alapját szokás szerint ezúttal is egy Fiji GPU adja, amelynek 3584 aktív stream egysége 1010 MHz-es órajelen ketyeg – ez kereken 10 MHz-es tuningot jelent. A Fiji GPU fedélzetén 4 GB-nyi HBM memória is jelen van, ami 1 GHz-es effektív órajelet alkalmaz és 4096-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz. Természetesen a mellékelt OC Guru szoftver segítségével könnyedén tovább tuningolható az újdonság, de hogy pontosan milyen mértékben, az szerencse kérdése.

A melegedő komponensek hűtését egy nagyteljesítményű, egyedi felépítéssel rendelkező megoldásra, a Gigabyte házon belül kifejlesztett Windforce 3-as videokártya hűtőjére bízták. Az újdonság hőcsövek, alumínium lamellák, valamint három darab ventilátor segítségével gondoskodik a halk és hatékony hűtésről – amelynek hatásfokát még hátlapi hűtőlemez is növeli.

A Gigabyte Radeon R9 Fury Windforce 3 OC Edition videó kimenetei között három DisplayPort csatlakozó, egy dual-link DVI port, valamint egy HDMI port sorakozik – ezekből egyidejűleg 4 használható. A stabil tápellátásról a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval gondoskodhatunk.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az új videokártya pontosan mikor kerül a boltok polcaira, mint ahogy az is rejtély, mennyibe kerül majd.

Abból kiindulva, hogy a rivális termékek az 550 dolláros árszint környékén tanyáznak, elég valószínű, hogy a Gigabyte terméke is ezt a szintet veszi célba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward