Egyedi GTX 470-es az Inno3D-től, gigászi hűtővel

Az Inno3D mérnökei semmit sem bíztak a véletlenre. A forrófejű GF100 igen komoly hűtést kapott, talán egy kicsit túl nagyot is.

Egyedi GTX 470-es az Inno3D-től, gigászi hűtővel

A héten lesz egy hónapja, hogy felbukkantak az új GTX-ek a boltok polcain. Ahogy az lenni szokott a kártyák első hullámában a különböző gyártók megoldásait csak egyetlen dolog alapján lehetett megkülönböztetni egymástól: a matricától. Minden kártya referencia volt és az órajelek frontján se volt mozgolódás. Várható volt azonban, hogy ez nem sokáig lesz így, hiszen a GF100-ról elég forrófejű, így még az egyébként elég nagy gyári hűtő sem tudott mit kezdeni vele. Előző héten már bemutattuk a Galaxy frappáns, kihajtható ventilátorral ellátott GTX 470-esét, amire most az Inno3D tesz rá egy lapáttal.

Az első, ami így mindenkinek feltűnhet: 3 slotos hűtés, ami az Arctic Cooling Accelero Xtreme egy új variánsának tűnik, egy referencia GTX 470-en. A méret elsőre félelmetes, a többkártyás rendszerekben gondolkodók pedig azonnal el is felejthetik a kártyát (általában két slot különbséget hagynak). De lássuk az előnyöket!

Az Inno3D szerint a kártya 22 fokkal hűvösebb a referencia hűtéssel ellátott változatoknál, ami nem lebecsülendő, jót tesz a GPU élettartamának is. Nagy mérete ellenére, a hűtés csak 561 grammot nyom a mérlegen, és viszonylag halk is. A három ventilátor ugyanis terheléstől függően 900 és 2000RPM között változtatja a sebességét, és a gyártó szerint a maximális hangereje 30dBA környékén van.

Specifikáció tekintetében sajnos nincs változás, a szokásos 607MHz-es mag, 1215MHz-es shader és effektíve 3348MHz-es memória órajeleket kapjuk. A GPU természetesen 448 CUDA maggal rendelkezik és 320 bites memóriasín segítségével csatlakozik az 1280MB-nyi GDDR5-ös RAM-hoz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward