Egy szintre kerülhetnek a DDR2 és DDR3 árak

Az Intel Lynnfield processzorai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, így egyre több embernek lesz muszáj DDR2-es helyett DDR3-as memória modulokat használni, ugyanis az újdonságok ezt a váltást már megkövetelik. A dolognak mindössze egyetlen szépséghibája van: a DDR3-as memória modulok még mindig drágábbak, mint DDR2-es társaik: egy 4 GB-os DDR3-as memória csomagért 63 dollárt kérnek el a Newegg-en, míg ugyanekkora kapacitással DDR2-es csomagot már 49 dollárért is kapunk. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az elmúlt hónapok és évek áraihoz képest jelentősen közeledett egymáshoz a két memóriatípus ára.

Egy szintre kerülhetnek a DDR2 és DDR3 árak

Az Intel Lynnfield processzorai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, így egyre több embernek lesz muszáj DDR2-es helyett DDR3-as memória modulokat használni, ugyanis az újdonságok ezt a váltást már megkövetelik. A dolognak mindössze egyetlen szépséghibája van: a DDR3-as memória modulok még mindig drágábbak, mint DDR2-es társaik: egy 4 GB-os DDR3-as memória csomagért 63 dollárt kérnek el a Newegg-en, míg ugyanekkora kapacitással DDR2-es csomagot már 49 dollárért is kapunk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elmúlt hónapok és évek áraihoz képest jelentősen közeledett egymáshoz a két memóriatípus ára.

A  DigiTimes szerint már nem kell sokat várni arra sem, hogy a két memóriatípus egy árszintre kerüljön. Piaci elemzőktől kapott információk és az inSpectrum elemzései szerint a tajvani memóriagyártó vállalatok még mindig több DDR2-es modult gyártanak, mint DDR3-ast. A negyedév elején az alacsony DDR3-as termelést kissé felnyomta az árakat, de a megnövekedett igények miatt a DDR2-es memóriák is drágultak. Az 1 Gb-es (128 MB) DDR2-es chipek ára jelenleg 1,6 dollár körül mozog, míg az 1 Gb-es DDR3-as chipekért 1,9 dollárt kérnek el a gyártók.

A következő negyedév folyamán a DDR2-es és DDR3-as memória modulokból közel azonos mennyiség készülhet, és a várakozások szerint a két típus a két dollár alatti szegmensben kerülhet majd egy árszintre. Az inSpectrum elemzései szerint ebben az időszakban a PC készítő vállalatok memóriaigényeinek csak egyharmadát fogják fedezni a DDR3-as ramok, azaz még mindig nagyobb lesz az igény a DDR2-es termékekre.

A DDR3-as memória modulok rendkívül népszerűek a noteszgépekben az Intel Centrino 2-es platformja és a 4-es sorozatú lapkakészletek miatt. Az olcsóbb asztali konfigurációk és a netbookok még mindig DDR2-es memória modulokat használnak. Az Intel Clarkdale processzorainak 2010 első negyedévében esedékes megjelenésével a belépő szintű megoldásokat tartalmazó piaci szegmensbe is betör majd a DDR3-as szabvány, ugyanis az újdonságok már ezt a memóriatípust fogják alkalmazni. Az AMD Socket AM3-as tokozású Phenom II-es processzorai ezzel ellentétben DDR2-es és DDR3-as memóriatámogatással egyaránt rendelkeznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward