Shop menü

EGY CSEH SZUPERMODELLBŐL AZ EPIC RENDSZERÉVEL METAHUMANT HOZTAK LÉTRE

A szuperélethű 3D modellt virtuálisan használhatják majd fel olyan vállalatok, mint például a Levis.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Egy cseh szupermodellből az Epic rendszerével MetaHumant hoztak létre

A Levis nemrégiben jelentette be, hogy olyan modelleket fog használni a jövőben, amiket mesterséges intelligencia hozott létre, és feltételezhetően nem a Levisnél lesz csak az jellemző, hogy virtuális modellek után néz. Ezt szeretné kihasználni Eva Herzigová cseh származású szupermodell.

A MetaHuman technológián az Epic hosszú évek óta dolgozik, és mostanra elért arra a szintre, hogy már nemcsak az emberek arcát lehet vele tökéletesen lemodellezni animációval együtt, hanem az egész testet is. Idén pedig az Epic már azt is demózta, hogy a MetaHumant használva már egy okostelefonnal is lehet élethűen animálni a virtuális modellek arcát.

Galéria megnyitása

Eva Herzigová digitális mását nagyon komplex eljárással hozta létre a MetaHumannal dolgozó Dimension virtuális produkciós stúdió és az Unsigned ügynökség az Epic közreműködésével. A hivatalos közlemény tanúsága szerint egy olyan képalkotó rendszert használtak a művelethez, ami 70 darab kamerából épült fel. A hiperrealisztikus virtuális modell nemcsak teljes mértékben úgy néz majd ki, mint Herzigová, hanem úgy is mozog majd az arca és a teste.

A közös munkának ugyanis része volt egyebek mellett a modell mozgásának, animálásának részleges rögzítése a Vicon rendszerével. Ez pedig azt jelenti, hogy nemcsak rá lehet majd akasztani bármilyen ruhakölteményt, és az ugyanúgy áll majd rajta, mint a valóságban, hanem még végig is sétálhat a kifutón. Teljesen élethűen fog mozogni, és arca is éppen úgy fog reagálni, mint a valóságban. Minden pillanatban a valódi szupermodell gesztusait, mozdulatait fogja tükrözni az animációja, ha arra van szükség.

Galéria megnyitása

„Ez most azt jelenti, hogy Eva MetaHumanjét újra lehet öltöztetni, pózoltatni, bárhogy megvilágítható, a haját és a sminkjét át lehet szabni igény szerint, és a teste és arckifejezése készen áll arra, hogy bármilyen módon életre keltsék, animálhatják akár valós idejű mozgáskövetéssel is” – áll a közleményben.

Galéria megnyitása

A virtuális szupermodell digitális divatbemutatókon lesz felhasználható csakúgy, mint a jövőben rendelkezésre álló generatív MI-vel alkotott modellek. Ebben az esetben egy valódi ember teljesen élethű leképzéséről beszélhetünk, ami talán sokaknak szimpatikusabb lesz, mint egy véletlenszerűen előállított test használata. A metaverzumban is megjelenhet majd a MetaHuman technológiával digitalizált Eva Herzigová.

Ezzel a lépéssel a szupermodell egyébként még kortalanná is válik, hiszen a MetaHuman leképzése megőrzi majd a jelenlegi formáját az évek múltán is. Ezáltal elméletileg akár 20 év múlva is fel lehet majd használni különböző ruhák megvillantásához.

Galéria megnyitása

Hozzá kell tenni, hogy nem Eva Herzigová az első ismert személy, akinek elkészítették a kiemelkedően realisztikus virtuális mását a MetaHuman technológiával. Korábban kísérleti jelleggel ezt már megtették a sportoló Luka Dončić esetében is. Az NBA sztárt akkor az Unreal Engine 5 és a MetaHuman képességeinek megmutatására használták elsődlegesen, a szupermodell esetében viszont már a valós felhasználási lehetőségek kerültek előtérbe. Minden bizonnyal a MetaHuman másával is képes lesz bevételt szerezni, de erről most nem szólt a fáma.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére