Egész jól fut a Doom Eternal a Ryzen 7 4700G APU-val

1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett 42 és 47 FPS közötti sebesség jön össze, ami egész jónak tűnik egy APU egység esetében, főleg, hogy a képminőség jellemzően a „High” beállítás felé tendál.

Egész jól fut a Doom Eternal a Ryzen 7 4700G APU-val

Az AMD asztali Renoir APU egységei, amelyek a RYZEN 4000G és RYZEN Pro 4000G sorozatot erősítik, hivatalosan már bemutatkoztak a napokban, viszont egyelőre csak az OEM partnerek számára érhetőek el, vagyis a DIY piacon egyelőre várni kell a megjelenésükre. Az újdonságok teljesítményével kapcsolatban egy előzetes tesztet már mutattunk, most pedig felbukkant egy újabb csemege, amely azt mutatja meg, mire képes a RYZEN 7 4700G fedélzetén található VEGA 8 iGPU, ha a Doom: Eternal futtatására kerül sor.

Galéria megnyitása

A tesztet a Tech Epiphany nevű YouTube csatornán lehet megcsodálni, az eredmény pedig elég jónak tűnik. A szóban forgó játék 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett, felbontás-skálázás nélkül, magas képminőségben futott az adott konfiguráción, méghozzá 42 és 47 FPS közötti sebességgel, ami 37 FPS-re esett vissza az eseménydúsabb jeleneteknél – vagyis ott, ahol az ellenfél modelljét nagyobb részletességgel jeleníti meg a rendszer.

Galéria megnyitása

Amennyiben bekapcsolásra került a felbontás-skálázás és annak mértékét 70%-ra állították, a sebesség 50 FPS környékére ugrott fel. Ugyanezen beállítás mellett, a képminőséget „High” értékről „Medium” szintre csökkentve már 55 és 65 FPS között mozgott a sebesség, ami igen jól hangzik. A játék futtatása során egyébként a RYZEN 7 4700G minden száljára jutott terelés.

Az eredmény elég impresszív, ha azt is szem előtt tartjuk, hogy ebben az esetben „csak” VEGA 8-as, azaz 512 shaderrel ellátott iGPU áll rendelkezésre, ami visszalépésként fogható fel, cserébe a kevésbé komplex felépítésért viszont jóval magasabb maximális boost órajelet tud beállítani a rendszer az iGPU esetében: akár 2,1 GHz-ig is elmerészkedhet. Ezzel a megoldással kompenzálni tudják a VEGA 11-hez képest hárommal kevesebb CU tömböt, ami a Picasso sorozatnál, vagyis az előző generációs RYZEN APU egységeknél még elérhető volt.

A videót, amiben szerepel a teszt, az alábbiakban tekinthetik meg az érdeklődők:

Az asztali RYZEN APU egységek várhatóan szeptember folyamán kerülhetnek az üzletek polcaira, már amennyiben az aktuális pletykáknak hinni lehet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap