DxOMark: Jöhetnek a Quadkamerás mobilok

DxOMark: Jöhetnek a Quadkamerás mobilok

Az első modern duálkamerás mobil a HTC One M8 volt 2014-ben. Az okostelefonokon a duálkamera mostanra olyan elterjedté vált, hogy a közép- és felsőkategóriás eszközök esetében hiányérzete lehet az érdeklődőknek, ha nem látnak ilyet. És a DxOMark egyik szakértője szerint ez még csak a kezdet, a jövőben még több kamera kerülhet a mobilokba.

Nicolas Touchard a napokban adott interjút az AndroidHeadlines számára, és meglehetősen érdekes kijelentéssel élt a szakember. A DxOMark marketingrészlegének vezetője szerint nem az a kérdés, hogy lesznek-e olyan okostelefonok, amik négykamerás felállással szolgálnak, hanem az, hogy mikor jelennek meg ezek. Touchard úgy véli, hogy a kamerák számának a növelése egyáltalán nem egy szükségtelen dolog, sőt mi több, teljesen logikus eszköz a mobilok fizikai korlátjainak a leküzdésére.

A DxOMark ranglistáját pillanatnyilag toronymagasan vezeti a Huawei triplakamerás mobilja, a P20 Pro, és ennek például az az egyik fő attrakciója, hogy kiváló képminőség előállítása mellett képes ötszörös zoomolási lehetőséget biztosítani, ráadásul több fokozatban lehet állítani a nagyítás mértékét. Ezt normál esetben egy digitális fényképező csak viszonylag nagy, mechanikus elemeket tartalmazó lencserendszerrel képes megoldani, amit mobilokba zsúfolnia eddig senkinek sem sikerült úgy, hogy az ne ment volna a méret rovására.

Galéria megnyitása
Huawei P20 Pro

A DxOMark szakembere úgy véli, hogy a triplakamerás rendszerek terjedése a következő év elején indulhat be. Ha Nicolas Touchard várakozása beigazolódik, akkor valószínűleg az új generációs csúcsmodelleknél már több riválisa is akadhat majd a Huawei P20 Prónak. És ki tudja, talán az első négykamerás mobilról is lehullhat a lepel 2019-ben.

Egy másik hír, ami szintén ide vág még, hogy a pletykák szerint az Apple jövőre fogja bemutatni az első olyan iPhone modellt, ami három képalkotót vonultat majd fel a hátoldalán. Több forrás is beszámolt már erről az elmúlt hetekben, legutóbb a Taipei Times hasábjain olvashattak az érdeklődők a triplakamerás iPhone-ról, ami jövő ősszel futhat be. A lap a Yuanta Securities elemzőjére, Jeff Pura hivatkozik az információ kapcsán. Amennyiben az Apple az eddigi stratégiáját követi, a csúcsmodell fogja megkapni a triplakamerát, az olcsóbb gépeknél pedig duálkamera vagy egy képalkotó bukkanhat fel. Az, hogy a cupertinói alakulat milyen konfigruációt használhat majd, nem ismert, de a találgatások szerint az eddiginél nagyobb zoomátfogót lehet kilátásba helyezni, a Huawei-hez hasonlóan az Apple is ötszörös közelítési képességről gondoskodhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap