A DxOMark és a DisplayMate szereti a Galaxy Note10+-t, a GearVR viszont nem

A napokban több elismerésben is részesült a Samsung csúcsmodellje, de az is kiderült, hogy a GearVR-ral hadilábon áll.

A DxOMark és a DisplayMate szereti a Galaxy Note10+-t, a GearVR viszont nem

A DxOMark és a DisplayMate is alapos tesztelésnek vetette alá a Samsung új csúcsmodelljét, és az új generációs Galaxy Note széria minden akadályt sikerrel vett, kiváló eredményekkel zárt. Az viszont már nem ilyen dicséretes, hogy a GearVR támogatás elillant, és a Google Daydreamre sem érdemes számítani.

A DxOMark megmérettette a Galaxy Note10+ 5G-t

A Samsung örömmel számolt be arról, hogy a Galaxy Note10+ 5G sikeresen megszerezte a DxOMark ranglétráján az első helyet, maga mögé utasítva az egyik legjelentősebb riválisát, a Huawei P30 Prót, ami még a tavasszal ülhetett fel a trónra, és lekörözte a Galaxy S10-et. Mindössze egyetlen ponttal keveredett a dél-koreaiak zászlóshajója a kínai ellenfele elé, ezt pedig a videózás tekintetében tudta összehozni. Jelenleg 113 ponttal vezeti a DxOMark felhozatalát a Galaxy Note10+ 5G, míg 112 pont szerepel a P30 Pro neve mellett. Részletekben vizsgálva 118 pontot szerzett a fotózásban a Samsung üdvöskéje, és 101 ponttal egyedülálló szintre ért a mozgóképfelvételeket tekintve – a Huawei eszköze a fényképezésben még 119 ponttal listavezető, de a videózásban csak 97 pontja van.

Egy ideje már a szelfikamerát is rangsorolja a DxOMark, és ezen a téren is első lett összetettben a Galaxy Note10+ 5G, 99 pontot ért el, ami éppen eggyel több, mint az ASUS ZenFone 6 által nyújtott 98 pont, és kettővel előzi meg a 97 pontos SGS10 5G-t. A Samsung kifejezetten fontosnak tartja a kiemelkedően jó előlapi kamera biztosítását, így nem túlzottan meglepő, hogy ebben is diadalmaskodni tudott, de az mindenképpen nagy szó, hogy lekörözte az ASUS átfordulós kameráját. Az önarcképek készítésnél 103 pontra képes a Galaxy Note10+ 5G, a videohívások alkalmával pedig 93 pontos eredményt tudott felmutatni.

Galéria megnyitása

A fejlesztők nagyon sok kiváló szoftveres megoldással is szolgálnak a kamerák terén annak érdekében, hogy a toppon lehessen a csúcsmodell. Van itt Szuperstabil felvételi opció, Hang Zoom, valamint Élő fókusz is. És a Samsung külön említi még az AR-irkafirkát, a 3D Szkennert és a rossz fényviszonyok mellett segítő Éjszakai módot is egyebek mellett.

A Galaxy Note10+ a DisplayMate-nél

A DisplayMate a Galaxy Note10+-t vizsgálta be, ami a tesztelések során 12 különböző mérésben is új rekordot állított fel a teljesítményével, képminőségével. A DisplayMate nem rangsorolja a mobilokat, de az egészen biztos, hogy a megmérettetésben a valaha volt egyik legjobb produkciót mutatta a Samsung zászlóshajója. És nem meglepő módon a kiosztható legjobb, A+ minősítést szerezte meg.

Galéria megnyitása

A beszámoló alapján a színpontosságban abszolút csúcsot ért el a mobil (0.4 JNCD), és a kontrasztarányban sincs párja, de más szempontokból is a legjobbnak tekinthető. Az automatikus színbeállítás nagyon jól teszi a dolgát, mindig kiváló látványt képes nyújtani a Galaxy Note10+. Biztosított itt már a 113%-os DCI-P3 színtérlefedés, és több kijelző mód is van, amik mind különböző helyzetekben jöhetnek jól, és egytől egyig lehengerlőek a látványt tekintve. A felhasznált panel fényereje az 1308 nitet is elérheti, az egész felületén pedig 793 nitre képes, miközben a tükröződése is páratlanul alacsony, 4,3 százalék, így kiemelkedően jó láthatóságot fog biztosítani szabad ég alatt.

A Galaxy Note10+ és a virtuális valóság hiánya

Ezeken felül sajnos arról is be kell számolnunk, hogy a Samsung a jelek szerint elengedte a mobilos virtuális valóság kezét. A vállalat nem indokolta a döntését, sőt mi több, nem is igazán verte nagy dobra, de már nincs GearVR támogatás, és a Google Daydreamjére sem kell számítani – derítette ki a The Verge.

Galéria megnyitása

A Samsung korábban ezt kiemelkedően fontosnak tartotta, sőt mi több, még az Oculusszal még partneri megállapodásra is lépett, hogy a virtuális valóságot a lehető legmagasabb minőségben tudja biztosítani az érdeklődők számára. Az utóbbi időben viszont a jelek szerint már nem látja ebben a felhasználási módban a potenciált, ezért inkább elengedi a dolgot, nem hangsúlyozta már ezt idén, most pedig a támogatást is felszámolta. Az pedig, hogy a Samsung hátat fordítani látszik a mobilos virtuális valóságnak, azt eredményezheti, hogy az egész hanyatlásnak indul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap