DVD-író 22x-es sebességgel már az LG-től is

A Samsung körülbelül egy hónappal ezelőtt jelentette be a világ első olyan DVD-íróját, amely az arra alkalmas lemezeket akár 22x-es sebességgel is képes megírni. Most az LG is bemutatta legújabb optikai meghajtóját, amely a Samsung DVD-írójához hasonlóan szintén képes 22x-es tempóban pörkölni a DVD lemezeket.

DVD-író 22x-es sebességgel már az LG-től is

A Samsung körülbelül egy hónappal ezelőtt jelentette be a világ első olyan DVD-íróját, amely az arra alkalmas lemezeket akár 22x-es sebességgel is képes megírni. A Samsung Super WriteMaster SH-S223 után most az LG is bemutatta legújabb optikai meghajtóját, amely a Samsung DVD-írójához hasonlóan szintén képes 22x-es tempóban pörkölni a DVD lemezeket.

Az LG újdonsága stílusosan GH22-es típusjelzéssel büszkélkedik, a meghajtó hagyományos, 5,25 hüvelykes bővítőhelyre illeszkedik. Az egység IDE csatolófelület segítségével kapcsolódik a rendszerhez, az íróban 2 MB-os buffer található. Az LG GH22-es rendelkezik SecurDisc támogatással, amelynek segítségével jelszóval védhetjük le féltett lemezeinket. A meghajtó a LightScribe technológia segítségével a speciális DVD-lemezekre monokróm szöveget vagy képet is el tud helyezni. A meghajtó 22x-es sebességgel írja a DVD+R és DVD-R korongokat, de a kétrétegű DVD+R DL lemezeket is 16x-os tempóban írja. A DVD-R DL és a DVD-RAM adathordozókat 12x-es sebességgel, míg a DVD+RW korongokat 8x-os sebességgel pörköli az újdonság. A mínuszos újraírható lemezeket 6x-osan írja, míg a CD-R korongokat 48x-os a CD-RW lemezeket pedig 32X-es sebességgel készíti el.

Az LG új meghajtója várhatóan az idei év második felétől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, a GH22-es meghajtó árával kapcsolatban még nem szolgált információval a nagyvállalat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward