Dropbox Infinite: Felhőszolgáltatás, egy kicsit másképp

Az újítás hatékonyan ötvözi a helyi tárhelyet a felhő alapú tárhellyel, sőt, a távoli fájlok igény szerinti helyi elérését is biztosítja – akár offline módon is.

Dropbox Infinite: Felhőszolgáltatás, egy kicsit másképp

A sokat mondó név alapján azt hihetnénk, hogy végtelen mennyiségű tárhelyre tehetünk szert az újítás használatával, ám erről szó sincs, inkább arra utal az elnevezés, hogy a Dropbox Infinite jóvoltából rengeteg, már-már végtelen számú új lehetőséget kapunk fájljaink elérésére és azok használatára.

A Dropbox alap esetben kétféle módszert ad a felhőben tárolt fájlok elérésére. Egyrészt használhatjuk kedvenc webböngészőnket, amelyen keresztül kényelmesen tallózhatunk a fájlok és könyvtárak között, másrészt az adott operációs rendszer fájlkezelőjén keresztül is elérhetjük a helyben tárolt tartalmak legfrissebb változatát, már amennyiben azokat előzőleg szinkronizáltuk.

Egyik opció sem ad „felhőtlen” szabadságot, így hamarosan elrajtol egy új szolgáltatás, a Dropbox Infinite, ami a fentebb említett két módszert ötvözve szinte korlátlan lehetőségeket nyújt. Az elérhető tárhely mérete persze attól függ majd, mekkora tárhelyre jogosult az adott felhasználó az éppen érvényes előfizetés keretén belül – gyakorlatilag akár 10 TB-os tárhelyet is bérelhetünk.

A Dropbox Infinite nagyon jól jöhet majd a folyton helyhiánnyal küzdő felhasználóknak, akik konvertibilis noteszgépük vagy táblájuk tárhelyét egyébként nem tudják csak úgy bővíteni. Az új szolgáltatás lényege, hogy a felhőben tárolt fájljainkat azonnal, egyetlen kattintással elérhetjük: a windowsos vagy maces fájlkezelőben tallózva csak rá kell kattintani a használni kívánt tartalomra, majd az azonnal megnyílik a társított alkalmazáson belül, mint ha csak egy egyszerű, helyileg tárolt fájl lenne. Ehhez nyilván internetkapcsolatra is szükség van, hiszen az adott fájl megnyitása közben automatikusan letöltődik az adott konfigurációra.

Akkor sincs baj, ha olyan helyen szeretnénk elérni bizonyos fájljainkat, ahol éppen nincs WiFi kapcsolat, vagy mobilhálózat-lefedettség, ekkor ugyanis előre kijelölhetőek azok a fájlok, amelyekből szükség van helyi másolatra, így ezeket bárhova magunkkal vihetjük. Alap esetben a felhőben tárolt fájlok csak a felhőben foglalnak helyet, a PC-n vagy Mac-en nem – ott csak egy lista található róluk, a benne található elemek pedig úgy viselkednek, mint egy egyszerű asztali parancsikon.

Hogy ez az egész miként működik a gyakorlatban? Az alábbi rövid videó megmutatja.

A Dropbox Infinite tehát ügyesen ötvözi a helyi tárhelyet és a felhő alapú tárhelyet, kipróbálására azonban egyelőre még csak egy viszonylag szűk előfizetői körnek van lehetősége – közülük is elsősorban az üzleti felhasználók élveznek prioritást. A Dropbox Infinite remélhetőleg rövidesen mindenki számára elérhető lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward