Drónokhoz és akciókamerákhoz tervezett új memóriakártyát a Lexar

A Professional 1066x termékcsalád tagjai akár mobilokban is jól kihasználható majd, de a videózás az elsődleges terepe.

Drónokhoz és akciókamerákhoz tervezett új memóriakártyát a Lexar

Nagyon széles palettát fednek majd le sokféle igényhez igazodva a Lexar memóriakártyái. A Professional 1066x szériának a neve eléggé beszédesre sikerült, a vállalat reményei szerint ezt profi és haladó videósok fogják majd alkalmazásba venni, akiknek szüksége van a nagy sebességre és a kiemelkedő megbízhatóságra egyaránt.

A Lexar nagy tapasztalattal rendelkezik a professzionális igényekhez igazított memóriakártyák területén, hiszen korábban már letette azt asztalra a Professional 1800x szériát is, ami arany színnel lett jelölve, és a mostani sorozatnak pedig ezüst szín jutott. Fontos különbség itt, hogy a Professional 1800x már UFS-II támogatással szolgál, emiatt nagyon szűkös azoknak az eszközöknek a sora, amelyekkel kihasználható. A Professional 1066x család viszont már az UHS-I-et alkalmazza, így nagyon széles körben vethető be. MicroSDXC formátumú megoldásokról beszélhetünk.

Galéria megnyitása

A sebességről a lehetőségeihez mérten próbál a Lexar gondoskodni, itt természetesen már az UHS-I miatt korlátok közé van szorítva. Az olvasási tempót a vállalat kapacitástól függetlenül 160 MB/s-ban határozta meg. Erre utal a termék nevében az 1066x jelölés is. Az írás viszont nem minden esetben azonos, erősen függ attól, hogy mekkora az adott kártyának a tárkapacitása.

Galéria megnyitása

A Professional 1066x elérhető lesz 32, 64, 128, 256 és még 512 GB-os méretben is. A haladó videósok, kezdő drónosok számára a kisebbek megfelelőek lehetnek, a profibbak pedig már a nagyobb kapacitásúakat szemelhetik ki maguknak. A Lexar a 32 GB-os kártyánál nem ad meg írási tempót, a 64 gigás kivitelnél 70 MB/s-os tempóval lehet számolni, és 128 GB-tól indulóan pedig már 120 MB/s-os írásról beszél a vállalat. Megfelelő méretben már szinte a legtöbb felhasználói igényt képes kielégíteni a Professional 1066x microSDXC memóriakártya.

A 32 GB-os újdonságon csak U1 (UHS Speed Class 1) jelölés van feltüntetve és az csak V10 videós besorolással rendelkezik, szóval az szerényebb készülékekbe való, amelyeknél nem kell túlzottan magas bitrátájú videókkal számolni. Ettől felfelé már mindegyik kártya V30-as minősítéssel rendelkezik, így bátran alkalmazhatóak 4K Ultra HD videózás során egészen kiváló minőség mellett is, és ezek már UHS Speed Class 3 (U1) osztályozásúak. Érdekesség, hogy a legkisebb kártya kivételével mindegyik termék kapott A2 jelölést is, így akár felsőkategóriás androidos mobilokban is használhatóak teljes értékűen – a 32 gigás kártya A1 jelzéssel lett ellátva.

Galéria megnyitása

A szakemberek a Lexárnál ennek a terméknek a tervezésekor arra különösen ügyeltek, hogy a végeredmény kiemelkedően megbízható legyen. Szélsőséges környezeti körülmények között is be lehet majd ezeket vetni. Bírják a vizet, a röntgensugarakat, és -25 fok, valamint 85 fok között garantáltan megóvják az adatokat.

A Lexar Professional 1066x UHS-I Ezüst széria az Egyesült Államokban kerül először a boltokba, A legkisebb és a legnagyobb tárkapacitású kártyák ára még nem ismert. A 64 gigás 20 dollárba fog kerülni, 35 dollárért vihető haza a 128 gigás, és 60 dollárba fog kerülni a 256 GB-tal szolgáló. Ezeknek a modelleknek a szállítása napokon belül indul, a maradék kettő pedig a következő hetekben válhat hozzáférhetővé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap