Shop menü

DRÁGUL AZ IPHONE-OK ÉS MÁS APPLE TERMÉKEK AKKUCSERÉJE

Tavasszal lép életbe az új árazás, ami adott esetben akár 40%-os áremelkedést jelenthet. Globálisan pedig a változás akár drasztikusabb is lehet.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Drágul az iPhone-ok és más Apple termékek akkucseréje

Az iPhone-ok legtöbbször az akkumulátor cseréje miatt kerülnek szervizbe, hiszen idővel minden készülékben elhasználódik a telep. A jövőben pedig többet kell majd fizetnie azoknak, akik telepcsere miatt fordulnak az Apple-höz, mert megemeli ennek a költségét a vállalat. A döntés pedig igazából nemcsak a mobilokat, hanem egyéb eszközöket is érint.

A 9to5Mac szúrta ki, hogy az Apple a készülékek javítási információkkal kapcsolatos hivatalos weboldalán feltüntette, hogy emelni fogja az akkumulátor cseréjének költségét különböző mértékben. Az, hogy mekkora lesz a drágulás, több dologtól is függ, de értelemszerűen a nagyobb akkumulátorok esetében nagyobb összeggel emelkedhet a szerviz ára. Arányaiban viszont az olcsóbb javítások lesznek jelentősen drágábbak.

Március elsejével lép életbe az új díjszabás, addig még az aktuális áron lehet megejteni az akkumulátor cseréjét. Ha úgy éri az ember, hogy lassan érik a karbantartás, akkor érdemesebb ezen az előtt túllenni, hogy a vállalat feltolná az árait. Így, hogy ezt jelezte előre, legalább mindenki rá tud készülni, senkit nem érhet meglepetésként az áremelés.

Galéria megnyitása

Azoknál az iPhone-oknál, amik még Touch ID gombbal rendelkeznek, 20 dollárral emeli meg az árat az Apple. Az ilyen okostelefonoknál eddig 50 dollárból lehetett megúszni a telepcserét, a jövőben azonban már 70 dollárba fog kerülni ez a manőver. A Face ID-val rendelkező iPhone-ok esetében eddig 70 dollár volt az akkumulátor cseréje, és ezen a ponton is 20 dollárt emelt az Apple, szóval tavasszal 90 dollárra fog módosulni ez az összeg.

Az Apple-nél egyébként összességében eléggé olcsó az akkumulátor cseréje, a mobil árához és egyéb költségeihez képest. 2019 január elseje óta ezen a ponton nem történt változás, szóval igazság szerint senkit nem érhet váratlanul a döntés, egy ideje már érett, hogy ezen a területen is növekedjenek az árak. No, de nézzük, mi a helyzet az Apple többi eszközénél, mivel ahogy azt előre vetítettük, nemcsak az okostelefonokat érinti ez az áremelés.

Galéria megnyitása

A MacBook Air modellek esetében 30 dollárral tolja fel a szervizköltséget az Apple, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi 130 dollár helyett 160 dollárt kell majd ezért leszurkolnia a tulajdonosoknak. A MacBookok és a MacBook Prók esetében a telepet 200 dollárért cserélte a vállalat eddig, és még februárig marad is ez az ár, de március elsejével 250 dollárra fogja emelni ezt a költséget a vállalat.

Nem ússzák meg a költségnövekedést az iPadek sem, ezeknél a mostani információk szerint jobbára egységesen 20 dollárral kell majd többet fizetni az új akkumulátorért. A drágulás a vállalat honlapján található információk szerint érinti az összes iPad Minit és iPad Air, valamint a legtöbb iPad Prót is. Az olcsóbb iPadekről egyelőre nem szólt a fáma, de meglepő lenne, ha azoknál elmaradna a telepcser árának emelése.

Galéria megnyitása

Az új árak az Egyesült Államokban jelentek meg, de valószínűleg globális lesz a változás. Mint azt tudjuk, vannak olyan területek, ahol az Apple az utóbbi időben jelentősebb mértékű áremelést hajtott végre, mint a hazájában. Ilyen sajnos Magyarország is. Ez alapján nem lennénk meglepve, ha a vállalat itthon még nagyobb áremelést alkalmazna, de bízzunk abban, hogy nem így lesz.

Itthon az iPhone-oknál jelenleg 20 500 és 29 500 forint hivatalosan a telepcsere, az iPadeknél pedig 45 500 forintot kell ezért fizetni. A MacBook Airnél 64 500 forint a művelet, a MacBook Prónál pedig 92 ezer forintos összegbe kerül ez.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére