Drag & Drop fájlfeltöltés Firefox 3.6-tal

Bizonyára sokan használtak már különböző webes fájl vagy képfeltöltő szolgáltatásokat, amelyeknél a fájlokat vagy egyenként kellett kitallózni, vagy egy tallózással lehetett az összes feltölteni kívánt fájlt kijelölni, persze csak aha azok egy könyvtáron belül voltak. Ezeket  a módszereket a nagy többség nem szereti, de kénytelen használni, hiszen nincs más. Ez utóbbi kijelentés hamarosan érvényét veszti, ugyanis a FireFox szoftvermérnökei egy újdongással bővítik majd a 3.6-os kiadást: a szoftver lehetőséget ad majd a drag & drop, azaz magyarra lefordítva a fogd és vidd módszer alapján működő fájlfeltöltésre, ami a jelenlegi megoldásoknál sokkal kényelmesebb és gyorsabb lesz.

Drag & Drop fájlfeltöltés Firefox 3.6-tal

Bizonyára sokan használtak már különböző webes fájl vagy képfeltöltő szolgáltatásokat, amelyeknél a fájlokat vagy egyenként kellett kitallózni, vagy egy tallózással lehetett az összes feltölteni kívánt fájlt kijelölni, persze csak ha azok egy könyvtáron belül voltak. Ezeket  a módszereket a nagy többség nem szereti, de kénytelen használni, hiszen nincs más. Ez utóbbi kijelentés hamarosan érvényét veszti, ugyanis a FireFox fejlesztői egy újdongással bővítik majd a 3.6-os kiadást: a szoftver lehetőséget ad majd a drag & drop, azaz magyarra lefordítva a fogd és vidd/dobd módszer alapján működő fájlfeltöltésre, ami a jelenlegi megoldásoknál sokkal kényelmesebb és gyorsabb lesz.

                              

Az új Firefox fájlfeltöltés-kezelő megoldásnak köszönhetően a felhasználók egyszerűen behúzhatják majd a böngészőjükben kialakított felületre a feltölteni kívánt fájlokat vagy képeket, majd egy gombnyomással fel is tölthetik azokat az adott weblapra, persze csak akkor, ha a fejlesztők alkalmazzák a FireFox által kínált egyszerűsített fájlfeltöltést a weblapon. Az új eljárást a FireFox 3.6 béta verziója már támogatja, erről láthatunk egy igen rövid videót.

A technológia egyszerű, ám de rendkívül nagyszerű. A FireFox 3.6 béta telepítése után itt találunk egy demó oldalt, ahol kipróbálhatjuk az újítást. A vállalat természetesen a fejlesztőknek is ad némi információt azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi szükséges az új technológia támogatásához. A drag & drop feltöltés-kezelő egyébként a World Wide Web konzorcium File API szabványát ötvözi a HTML 5 által kínált drag and drop technológiával. Remélhetőleg a kényelmes fájlfeltöltési módot a legtöbb fotó-, videó- és fájlmegosztó weblap is támogatni fogja a nem is oly távoli jövőben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward