Doom átirat HTML5 és JavaScript alapokon

Már többször is hallhattunk hírt olyasmivel kapcsolatban hogy egy régebbi, méltán népszerű játékot webböngészőre portoltak. Most is ez történt, ám ezúttal a klasszikus Doom volt az áldozat, amely a fejlesztők kemény munkájának köszönhetően most már JavaScript alapon, HTML5 támogatás mellett is fut.

Doom átirat HTML5 és JavaScript alapokon

Már többször is hallhattunk hírt olyasmivel kapcsolatban hogy egy régebbi, méltán népszerű játékot webböngészőre portoltak. Most is ez történt, ezúttal a klasszikus Doom volt az áldozat, amely a fejlesztők kemény munkájának köszönhetően most már JavaScript alapon, HTML5 támogatás mellett is fut.

Az átiratot kifejezetten a FireFox-hoz készítették, de még egyáltalán nem tökéletes. Az információk szerint a Doom  JavaScriptre és HTML5-re portolt kiadása az Emscripten és a clang nevű szoftverekkel készült. Noha HTML5 és JavaScript támogatással már minden webböngésző rendelkezik, az átirat mégis Firefox alatt működik a lehető legjobban, pedig az ember azt hinné, hogy a HTML 5 és a JavaScript lényege pont abban rejlik, hogy mindketten nyílt szabványok, így a különböző webböngészőkben az ilyen tartalmak egyformán, plugin alkalmazása nélkül használhatóak. Persze naivság lenne azt gondolni, hogy nem alkalmaztak a fejlesztők néhány olyan fogást, amelyek hatékonyan kihasználják a Firefox motorját. A Doom átirat egyébként Safari alatt is eldöcög, de igazán csak a Firefox felhasználók "élvezhetik".

Az alkalmazás forráskódját itt találják a vállalkozó szellemű programozók, a játék pedig itt található. Ha valaki Doomozna egy jót, de nem Firefox párti az se csüggedjen. A Doom-ot már szinte mindenre portolták ami képes kódot futtatni, itt például egy flash változat található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward