Shop menü

DÖGÖS SZÍNEKBEN JÖTT ÚJ ZAJSZŰRŐS FÜLHALLGATÓ A NOKIA NEVE ALATT

Clarity Earbuds 2 + névre hallgat az eszköz, és a tervezése során már a környezet védelme is fontos szempontnak számított.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Dögös színekben jött új zajszűrős fülhallgató a Nokia neve alatt

A HMD Global a Nokia márkanevet kiegészítőkön is használja, és most éppen egy új valódi vezeték nélküli füles került a terítékre. A Clarity szériát erősíti a készülék, ami arra utal, hogy aktív zajszűréssel is szolgál egyebek mellett. Korábban a vállalat kiadta a Clarity Earbuds + és a Clarity Earbud 2 Pro modelleket, a mostani hírünk alanya lényegében ezek közé ékelődik be.

A fülhallgatót az emberek leginkább azért veszik, hogy zenét hallgassanak, tehát lényeges lenne, hogy milyen hangzásra lehet számítani, és hogy milyen a felépítése a hangszórók szempontjából. Nos, a HMD Global szerint ez az embereket a legkevésbé sem érdekli. Sem a termék oldalán, sem a közleményben nem esik szó arról, hogy ilyen téren mit tartogat a Clarity Earbuds 2 +. Egyedül ennyi említés van a hangzásról: „Annyira jó a hangzás, hogy még a dobhártyád is táncra perdül” – ezt Alex Lambeek, a HMD tartozékokért felelős vezetője nyilatkozta.

Galéria megnyitása

A zajszűrés emelte ki leginkább a vállalat, azt viszont minden szempontból. Biztosít a Clarity Earbuds 2 + aktív zajszűrési eljárást, hogy a zenehallgatás a lehető legzavartalanabb élményt jelenthesse. Igazán immerzív lesz a használata akkor is, ha például játszik a felhasználó a kapcsolódó mobilon – vagy egyéb eszközön. A hívások pedig a Qualcomm cVc technológiájának hála lesznek kristálytiszták.

Galéria megnyitása

A használati élményt még azzal is emelné a HMD Global, hogy az emberek könnyen a környezetük tudtára tudják adni, hogy éppen mással vannak elfoglalva. Ennek érdekében, amikor a fülhallgató aktív használatban van, akkor egy LED-es gyűrű világít majd rajta figyelemfelkeltő módon. Játékra is alkalmas a füles, támogatja az alacsony késleltetési módot, hogy a kép és a hang megfelelő szinkronban legyen.

Galéria megnyitása

Bluetooth 5.2 modult kapott a Clarity Earbuds 2 +, és az aptX támogatást is biztosítja az SBC és az AAC kodekek mellett, ezáltal jobb lesz az elérhető hangminőség megfelelő hanganyagok mellett. A Qualcomm S3 hangplatformra épül a szerkezet. Több forráshoz is lehet vele párhuzamosan kapcsolódni, és a Google által fejlesztett Fast Pair is biztosított, így a mobilokkal egy pillanat alatt fog menni a társítása.

Galéria megnyitása

A szimpla fekete mellett sötét rózsaszín és lila színekben lesz megvásárolható a termék, és a Nokia G42 okostelefonnal összhangban vannak az árnyalatok. Ha esetleg valaki éppen ehhez keresne egy megfelelő fülest, akkor a Clarity Earbuds 2 + a lehető legjobb választást jelentheti. IPx4 vízállóságot tud felmutatni a vezeték nélküli füles, ami azt jelenti, hogy merülnie nem szabad, de az intenzív esőt képes lesz elviselni. A fülesek mindössze 4 grammosok, a tok pedig 42 g-ot nyom, így az egész együtt éppen 50 gramm.

Galéria megnyitása

Átlagos üzemidővel rendelkezik a vezeték nélküli füles, 7 órán keresztül lehet majd folyamatosan használni egyetlen feltöltést követően, és ezt már úgy kell érteni, hogy folyamatos ANC mellett. A Clarity Earbuds 2 +-hoz járó tok egy komolyabb akkumulátornak (500 mAh) is otthont ad, ezzel együtt összesen 35 órás üzemidőt lehet kisajtolni a kiegészítőből, még mindig ANC-vel együtt. Ha az aktív zajszűrés nem kell, akkor a használati idő még hosszabb lehet.

Galéria megnyitása

Kiemelte a HMD Global, hogy a Clarity Earbuds 2 + már 60 százalékban újrahasznosításból szármató anyagokból épül fel, a csomagolása pedig teljes egészében már eleve újrahasznosított anyagból áll. Az utóbbi időben egyre több Nokia terméknél lehet azt látni, hogy nagyon hangsúlyozzák a környezettudatosságot a gyártásában és fejlesztésében. Elvileg saját környezetvédelmi profilja is lenne a fülesnek, de ez a hivatalos oldalon egyelőre egy vak hivatkozásként jelenik meg.

Galéria megnyitása

A Nokia Clarity Earbuds 2 + decemberben kerül majd a botlok polcaira, és a vállalat egy akciót is hirdet, ha már úgyis összeöltözött a termék a Nokia G42 okostelefonnal. Az első hónapban, akik ilyen mobilt vesznek megfelelő forrásból, azok ajándékba kapják majd a fülest is a mobilhoz. Arról nem szólt a fáma, hogy magában mennyibe fog kerülni itthon a TWS.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére