Divatba jön az olcsó és erős tábla?

A Google Nexus 7 a jelek szerint hamarosan több követőre talál majd, ami nem lenne meglepetés, hiszen jelenleg nincs igazi vetélytársa.

Divatba jön az olcsó és erős tábla?

A Google Nexus 7 a jelek szerint hamarosan több követőre talál majd, ami nem lenne meglepetés, hiszen jelenleg nincs igazi vetélytársa, ha azt nézzük mennyi erőt kapunk 199 dollárért.

Az első eladási adatok ugyan még váratnak magukra, mivel néhány hétig még csak előrendeléseket lehet leadni a gépre, de hatalmas meglepetés lenne, ha gyengén szerepelne a Nexus tablet. Itt gyakorlatilag nincsenek hátrányok (kivéve ha valaki 10 colos táblát szeretne), tehát még az Amazon Kindle Fire-énél is jóval nagyobb vásárlói szféra elvárásainak felel meg. Ezt a többi gyártó is felismerte és valószínűleg a közeljövőben ők is ilyen eszközökhöz nyúlnak.

A Google lépésének egyértelműen az Nvidia a legnagyobb nyertese. Ők azok, akik gyakorlatilag lehetővé tették, hogy a keresőóriás négymagos, retina felbontású táblagéppel lépjen piacra potom 200 dollárért cserébe. Az Nvidia mára már komplett platformmal rendelkezik ilyen árkategóriájú táblagépekhez, ami természetesen mindenki számára egyformán elérhető. A Kai néven elhíresült táblatervről nem igazán árulta el a gyártó, hogy mi a titka, mindössze annyit tudhattunk meg, hogy a legjobb minőséget olcsón produkáló alkotóelemekből épül fel. A specifikációt tekintve pedig csak a 7 hüvelykes megjelenítő, az Android 4.0 Ice Cream Sandwich vagy újabb operációs rendszer és természetesen egy Tegra 3 lapkakészlet a fix és ismert támpont.

Az Nvidia Kai projektje jó úton halad ahhoz, hogy megváltoztassa a táblagépekről alkotott képet, és a jövőben ezek a termékek ne luxusjátékszerek, hanem a mindennapokban egyszerűen használható, olcsó elektronikai cikkek legyenek, amik megkönnyítik az életünket. Az Acer és az Asus már beállt az Nvidia és részben a Google elképzelése mögé. Az Asus vélhetően az oly sokat emlegetett MeMo 370T-vel léphet hamarosan piacra, míg az Acer műhelyéből az A110-et várjuk már nagyon. Ezek nem teljesen hasonlítanak majd a Nexus 7-hez az eddigi információk alapján, a hajszálnyival jobb specifikációkhoz valamivel magasabb ár tartozik majd, viszont mind a két gyártó terméke biztosan 250 dollár alatt marad.

Az Nvidia célja persze egyértelműen az, hogy a Tegra chipkészlet komoly piaci részesedést szerezzen, viszont ha ilyen eszközökkel nyomulnak előre, akkor az a felhasználóknak is kedvez. A gyártóknak persze komoly áldozatot kell hoznia, hiszen az ilyen gépeken nagyon minimális a haszon, a reményeiket csak abba fektethetik, hogy sokat adnak el az olcsóbb táblagépekből, úgyhogy a következő pár hónapban eldőlhet az ilyen táblák sorsa.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward