Dell Chromebook professzionális- és üzleti felhasználóknak

Az új Chromebook extra terméktámogatással és extra szolgáltatásokkal érkezik, de a felhasznált anyagok minőségére és a teljesítményre sem lehet panasz.

Dell Chromebook professzionális- és üzleti felhasználóknak

A Dell és a Google együttműködéséből egy új, meglehetősen érdekes Chromebook született, amely ezúttal nem az átlagfelhasználókat, sokkal inkább a professzionális szintű-, illetve az üzleti felhasználókat veszi célba. Emiatt minőségi anyaghasználatra, számos szoftveres extra szolgáltatásra, plusz 24/7 módban működő technikai segítségnyújtásra számíthatnak a potenciális vásárlók – hogy csak néhány extrát emeljünk ki.

A Chromebook 13 hardver tekintetében többféle felszereltséggel is elérhető lesz, operációs rendszerként azonban mindegyik modell a webközpontú Chrome OS-t használja majd. A Chromebook 13-as noteszgéppel kapcsolatban egyelőre annyi derült ki, hogy háza alumíniumból készül, a csuklótámasz környékén pedig magnéziumötvözetet alkalmaznak majd. A kijelző szerepét egy 13 hüvelykes megoldás tölti be, ami igény szerint kétféle kivitelben lesz elérhető: az egyik tükröződés-gátló bevonatot kap, a másik pedig érintő támogatással és Gorilla Glass üvegréteggel érkezik – mindkettő Full HD natív felbontás mellett dolgozik. A fedlap szénszálas borítással rendelkezik, ami különleges megjelenést kölcsönöz a termék számára.

A ház belsejében Intel processzor dübörög – a listán háromféle modell szerepel. Választható 1,5 GHz-es kétmagos Celeron 3205U modell, de akár egy Core i3-5005U (2 mag, 4 szál, 2 GHz) vagy egy Core i5-5300U (2 mag, 4 szál, 2,3-2,9 GHz) processzor mellett is letehetjük a voksunkat. Rendszermemóriából 2-, 4- vagy 8 GB-nyi jár.

A Chromebook 13 nem lesz túl kecses, hisz háza 21,33 milliméter vastag, tömege pedig 1465 gramm környékén helyezkedik el. Cserébe viszont egy elég ütőképes beépített akkumulátort kapunk hozzá, ami egyetlen teljes töltés hatására akár 12 órányi üzemidőt is kínálhat a rendszer számára. Billentyűzetből egy háttérvilágítással is ellátott példányt kapunk, de a kínálatból a nagyméretű érintőpad sem hiányzik.

A professzionális szintű felhasználók, illetve az üzletemberek számos szoftveres extrát, illetve extra támogatást is kapnak a termék mellé – ezek sokak számára lehetnek vonzóak. Az újdonság mellé egyrészt jár a KACE raktárkészlet-menedzsment szolgáltatás, plusz a SonicWall VPN Mobile Connect szoftver is, csak úgy, ahogy a vWorkspace virtualizációs támogatás. A mellékelt szoftvereken felül a felhasználó a Dell ProSupport Plus szolgáltatásával járó előnyöket is élvezheti, amelynek keretén belül 24/7 technikai terméktámogatás vehető igénybe.

A Chromebook 13 a tervek szerint szeptember 17-én válik elérhetővé, induló ára pedig 399 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward