DDR3-2000-es memória csomag a Transcendtől

A Transcend egy új memóriacsomagot jelentett be, amely Extreme Memory Profile (XMP) támogatással is rendelkezik, így a gyártó által megadott órajel, feszültség és időzítések beállítása gyerekjáték egy XMP memóriatámogatással ellátott alaplap esetében, gyakorlatilag a rendszer azonnal belövi a modulokat az XMP ajánlásnak megfelelően. A modulok szokás szerint egy SPD profilt is tartalmaznak, így az XMP támogatással nem rendelkező alaplapokban a JEDEC szabványnak megfelelő memória órajelen, feszültségen és időzítéseken indul a rendszer. Ez utóbbi esetben a gyártó által megadott értékeket viszont saját kezűleg kell beállítanunk.

DDR3-2000-es memória csomag a Transcendtől

A Transcend egy új memóriacsomagot jelentett be, amely Extreme Memory Profile (XMP) támogatással is rendelkezik, így a gyártó által megadott órajel, feszültség és időzítések beállítása gyerekjáték egy XMP memóriatámogatással ellátott alaplap esetében. A modulok szokás szerint egy SPD profilt is tartalmaznak, így az XMP támogatással nem rendelkező alaplapokban a JEDEC szabványnak megfelelő memória órajelen, feszültségen és időzítéseken indul a rendszer. Ez utóbbi esetben a gyártó által megadott értékeket viszont saját kezűleg kell beállítanunk.

A 2000 MHz-en üzemelő kétcsatornás memóriacsomag két darab 2 GB-os modulból áll, amelyeket a Transcend kifejezetten az LGA-1156-os processzorfoglalatba illeszkedő Core i7-es egységekhez és a P55-ös alaplapokhoz ajánl. Az aXeRam DDR3-2000-es modulokat a Gigabyte GA-P55A-UD3-as, az MSI P55-GD80-as és az ASOS P7P55D Deluxe alaplapjaival már letesztelték, ezekkel a termékekkel tökéletesen együtt is működnekk a friss csomag tagjai. A Transcend újdonságai 32 GB/s-os memória sávszélességet kínálnak a rendszer számára; a modulok 9-9-9-24-es időzítés mellett 1,6V-os feszültséggel üzemelnek.

A magas órajelen történő stabil működés érdekében a memória modulok minőségi, 128Mx8 DDR3-as chipeket tartalmaznak, amelyek FBGA tokozással rendelkeznek. A prémium kategóriába tartozó termék chipjeinek hűtéséről alumínium bordák gondoskodnak, amelyek hatékonyan próbálják átadni a chipek által termelt hőt a környezet számára. A nyolcrétegű nyomtatott áramköri lapra épülő újdonságok a gyártó állítása szerint tuningpotenciál tekintetében sem szégyenkeznek, de ezt majd a tesztek eldöntik, hogy így van-e.

Az 2 x 2 GB-os, DDR3-2000 MHz-en üzemelő modulokból álló aXeRam csomag hamarosan a boltok polcaira kerül, ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward