DDR2 So-DIMM ramok alacsony fogyasztással

DDR2 So-DIMM ramok alacsony fogyasztással

A Samsung technológiai előnyeinek és megfelelő kapacitással rendelkező gyárainak köszönhetően bejelentette, hogy megkezdi a legalacsonyabb fogyasztással rendelkező DDR2 So-Dimm memória modulok sorozatgyártását. A notebook iparban rendkívül fontos, hogy alacsony fogyasztású elemekből épüljön fel egy noteszgép, mivel a megspórolt Wattokkal a felhasználók némi extra üzemidőt nyernek, így egyetlen töltés segítségével tovább tudják használni notebookjukat.

A mostani termékek sajnos nem noteszgépekhez készültek, de rendkívül nagy jelentőséggel bírnak, ugyanis segítségükkel energiatakarékosabb szervereket építhetnek majd a különböző gyártók. Egy szerver esetében szintén fontos az energiatakarékosság, hiszen az egységek a nap 24 órájában és a hét minden napján üzemelnek, így óránként néhány watt megtakarítás is jelentős lehet havi szinten.

A Samsung új, 2 Gb-es chipjei extrém alacsony feszültségen, mindössze 1,55 V-on üzemelnek, így kevesebbet fogyasztanak, mint hagyományos társaik. Összehasonlításképpen, a DDR2-es memória modulok JEDEC DDR2-es szabványában rögzített működési feszültsége 1,8V, a Samsung újdonságai tehát 0,25V-tal alacsonyabb feszültségen üzemelnek, amely a DDR3-as szabvány 1,5V-os értékéhez nagyon közel helyezkedik el.

A Samsung állítása szerint az 1,55V-on üzemelő 2 Gb-es chipek 60 nm-es gyártási technológiával készülnek. Az új chipeket a gyártó 4 GB-os és 8 GB-os modulok előállításhoz fogja használni, ezeket a termékeket főként szerverépítő nagyvállalatoknak kínálja majd a Samsung.Az egységek várható árával kapcsolatban még nincsenek információk, a modulok előreláthatólag az idei év második negyedévének végétől lesznek elérhetőek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward