Dátumot kapott a Metal Gear Solid V

Sajnos a nyár előtti megjelenés reménye elúszott. Az év utolsó három-négy hónapjában brutális AAA-játéközön lesz.

Dátumot kapott a Metal Gear Solid V

Eredetileg holnapra tervezett Hideo Kojima valamiféle eseményt a Metal Gear Solid V-tel kapcsolatban, azonban a NeoGAF sasszemű fórumozói előbb rátaláltak az anyagra az IGN oldalán turkálva. Több videóinterjúról van szó, melyekből számos érdekes dolog kiderül, többek között az, hogy a The Phantom Pain egészen pontosan szeptember 1-jén jelenik meg világszerte.

Kojima ezen kívül hangsúlyozza a videóban, hogy ez lesz az utolsó Metal Gear Solid játék, aminek az elkészítésében közvetlenül részt vesz. "Tudom, hogy mindig azt mondom, hogy ez lesz az utolsó, de az általam készített Metal Gear-játékok, az MSX-es Metal Gear, a Metal Gear 2, a Metal Gear Solid 1-2-3-4, a Peace Walker és most a Phantom Pain egy sagát, egy egységet alkot. A Metal Gear Solid 5-tel végre lezárul a történet. Ebben az értelemben tehát ez lesz az utolsó Metal Gear Solid, és számomra az utolsó Metal Gear-játék" - nyilatkozza a mester.

Elmondta továbbá, hogy az ötödik rész minden korábbinál jobban koncentrál majd a játékmenetre, és ez egyben azt is jelenti, hogy Snake a szokásosnál kevesebbet fog beszélni. "Amennyire lehetséges, Snake a játékos irányításának megfelelően fog viselkedni, és nem fog spontán kommentárt fűzni dolgokhoz, vagy elkezdeni flörtölni nőkkel. Valójában alig fog beszélni az ötödik részben, egy csendesebb főszereplő lesz. Az MGS5 egy nyitott világú játék, ami minél több szabadságot igyekszik adni a játékosnak, és szeretnénk, ha mindig a játékos irányítaná Snake cselekedeteit. Kicsit olyan lesz a karakter, mint Mad Max a Mad Max 2-ben. A körülötte lévő karakterek viszik majd előre a történetet."

Mindez persze némileg meglepetésként hathat majd a sorozat korábbi részeit ismerve, bár meg kell hagyni, hogy Snake korábban sem volt éppen egy szószátyár figura, csak akkor szólalt meg, ha nagyon kellett, és akkor is leginkább csak visszakérdezett. Mindenesetre ennek fényében érdekes Kiefer Sutherland szerződtetése.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward