Shop menü

CSÚSZHAT A GEFORCE RTX 40-ES SOROZAT RAJTJA

Ez a jelenlegi piaci helyzet miatt lehet indokolt.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Csúszhat a GeForce RTX 40-es sorozat rajtja

Az Nvidia GeForce RTX 40-es sorozata valamikor idén jelenhet meg, az eddigi információk alapján az őszi rajt tűnik a legvalószínűbbnek. A korábbi információk alapján a GeForce RTX 4090 már szeptemberben, a GeForce RTX 4080 októberben, míg a GeForce RTX 4070 majd csak novemberben teheti tiszteletét a piacon. Legalábbis eddig így volt.

A Moore’s Law is Dead YouTube csatorna gazdája, aki eléggé sűrűn szerez be pontos információkat a különböző iparági forrásoktól, de azért nem tévedhetetlen, nemrégiben arról számolt be, hogy a GeForce RTX 40-es sorozat esetében elcsúsztathatja a rajtot az Nvidia. Hogy erre miért kerülhet sor? A magyarázat alapján azért, mert a jelenlegi helyzetben óriási mennyiségben kerülnek a piacra GeForce RTX 30-as sorozatú használt videokártyák, amelyek miatt természetesen kevesebb fogy az új termékekből, de persze nem csak és kizárólag miattuk.

A háttérben az egyre inkább kibontakozó gazdasági válság, az egyre emelkedő infláció, illetve az orosz-ukrán háború okozta bizonytalanság is meghúzódik, amelyek miatt csökken a kereslet a különböző termékek iránt a konzumerpiacon, így a videokártyák iránt is. Ezzel egy időben a kriptovaluta-bányászok felől is jelentősen csökkent a kereslet az árfolyamok jelenlegi állása miatt.

Ezek a tényezők összességében lassíthatják a GeForce RTX 30-as szériából álló raktárkészletek kisöprését, ami indokolhatná a GeForce RTX 40-es sorozat rajtjának elcsúsztatást. Az aktuális pletyka szerint éppen ezért majd csak valamikor október folyamán mutatkozhatnak be az Ada Lovelace sorozatú grafikus processzorok, ám ténylegesen viszont december folyamán kerülhetnek az üzletek polcaira. Hogy így lesz-e? Idővel kiderül, az Nvidia viszont egyelőre semmilyen hivatalos információt nem osztott meg a témában. A pletykát érdemes egészséges gyanakvással fogadni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére