Shop menü

CSÚCSON VAN AZ X-RE ÁTKERESZTELT TWITTER AKTÍV FELHASZNÁLÓI BÁZISA – MUSK SZERINT

2023-ban most új magasságba ért a platform, de azt nem tudni, hogy ezt mégis milyen módon számolták ki.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Csúcson van az X-re átkeresztelt Twitter aktív felhasználói bázisa – Musk szerint

Folyamatosan megy a Twitter átalakítása X-re, és az emberek figyelnek a mikroblogra, ez teljesen egyértelmű. De arra a hírre valószínűleg nem sokan számítottak, amit Elon Musk a napokban oszott meg a követőivel: „Az X havi felhasználói mutatója új magasságba ért 2023-ban”.

Az X név folyamatos cseréje és a platform átalakítása folyamatosan zajlik, de továbbra sem koordináltabb helyzet, mint amilyen a múlt héten volt. Mindenestre Elon Musk úgy véli, hogy minden rendben zajlik, és már a belső információk szerint az aktivitás is felívelőben van. A friss diagram alapján 541 milliónál is több havi aktív felhasználóval rendelkezik a mikroblog.

Azt azonban nem igazán lehet tudni, hogy ez mégis milyen módon jött össze. Ugyanis a Twitter korábban publikált számadataival ez a mutató nem találkozik, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mikroblog felhasználói számait tekintve sosem volt túl átlátható a helyzet. Már a platform előző vezetése elkezdett ködösíteni ezen a területen. Olyan adatokról beszéltek, mint a „monetizálható napi aktív felhasználók” (mDAU), amibe elvileg olyan emberek, entitások, tartoznak bele, akik révén a platform bevételhez jut.

Galéria megnyitása

Szóval nem igazán lehet azt tudni, hogy a fent említett 541 milliós számot miként kapta meg Elon Musk, de az is biztos, hogy a Twitter által korábban megosztott adatokból nem igazán lehet kiindulni. Az „mDAU” mutató Elon Musk érkezése előtt 250 millió közelében járt egyébként, de mivel ez napi aktivitásra vonatkozott, így igazából a havi aktivitással már eleve nem nagyon lehet összevetni, a havi aktivitás azért egy nagyságrenddel mindig több. Az üzletember szerint egyébként az év elején 531 millió volt a havi aktív felhasználói bázis, és hullámvölgyekkel jutott el a mostani szintre.

Az X egyébként mostanra már az App Store-ban is X logóval fut, de a neve még mindig Twitter. És nem is tudni, hogy ennek mi lesz a sorsa. Az átállás állítólag azért akadt meg ezen a ponton az iOS-t futtató eszközök esetén, mert az App Store szabályzata nem igazán teszi lehetővé azt, amit Musk szeretne.

Nem lehet egy karakteres neve egy applikációnak a szabályok szerint, és nem is képes egy karakterre keresni a rendszer.

Nem tudni, hogy ezen a fronton mi lesz majd a megoldás, de az biztos, hogy Musk folyamatosan tolja tovább az átnevezést. Egyébként sok egyéb hely is van, ahol az X nem kereshető, mert általában legalább három karaktert kell ehhez bevinni. Az iPon címkézési és keresési rendszerének is feladja a leckét.

Az átnevezési akció legújabb látható nyoma a főhadiszálláson az, hogy egy hatalmas X jelzés került a tetőre, ami irdatlan fényerővel világít, és mellé még folyamatosan különböző animációkban igyekszik minél nagyobb feltűnést kelteni. A szembe lévő épület lakói pedig nem különösebben örülnek ennek az akciónak. A Twitter felirat pedig félig eltávolított helyzetben volt még egy ideig, bár már arról is lehet hallani, hogy végre a fennmaradt betűket is sikerült levenni. Engedélye persze nem volt az X felállítására az üzletembernek. Szórakoztató, nem?

A napokban még kérdéses volt, hogy mi lesz a tweetek sorsa, hiszen Twitter nélkül ezeket már aligha lehet sokáig tweetnek nevezni, és bizony ez is eldőlt mostanra. Az X folyamatosan cserélgeti a tweet feliratokat, és már szimplán csak post lesz a bejegyzések „megnevezése”. Ha az X képes lesz fennmaradni az új néven, és meg is valósul Elon Musk álma az egységes, mindent és mindenkit összekötő alkalmazásról, olyan karakteres biztosan nem lesz a platform az apró részletek nélkül, mint amilyen a Twitter volt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére