Csökkenti a Windows 8 és az Office licencdíját a Microsoft

A redmondiak persze csak megkötéssel teszik mindezt. Az alapfeltétel, hogy a felhasználási cél mini tablet vagy netbook legyen. 

Csökkenti a Windows 8 és az Office licencdíját a Microsoft

A Microsoftnak továbbra sem sikerül igazán érvényesülni a tabletek között az erős vetélytársakkal szemben. Noha a Windows használata mellett egyre többen teszik le a voksukat, még mindig nem elegen ahhoz, hogy fel tudják venni a versenyt az eladási számok folyamatos növekedését tekintve a többiekkel.

A probléma az, hogy hiába jelentene jó alternatívát a Microsoft rendszere az Android és az iOS mellett, ha nem tudják annyiért adni, mint a konkurensek. Az iPad mini már 330 dollártól elérhető, Androiddal pedig lassan 200 dollár alatt is találunk élhető megoldást nagyobb gyártók márkajelzésével is. Ezzel szemben 400 dollár alatt az egyetlen Windows 8-cal szerelt gép, a napokban bemutatott Acer Iconia W3 - ez jelenleg 380 dollárt kóstál.

Az árcsökkentésről szóló, Computexen tett bejelentés, igazából nem akkora meglepetés. Néhány hónappal korábban már lehetett arról pletykákat hallani, hogy a Microsoft csökkentheti a Windows 8 és az Office csomag árát annak érdekében, hogy minél több OEM gyártó partnerségére tegyenek szert. Most viszont már biztosak lehetünk ebben, miután Nick Parker, a Microsoft OEM részlegének vállalati alelnöke részletesen kitért ezekre az elképzelésekre az elektronikai kiállításon.

Parker elmondta, hogy elsődleges céljuk az olcsó Windows-os táblagépek terjedésének elősegítése. Így azon OEM-ek számára, akik 10,1 colnál kisebb kijelzővel szerelt tabletet (vagy netbookot) álmodtak meg, jelentősen csökkentik a licencdíjakat. Amennyiben az adott partner az Office-ra is igényt tart a Windows 8 mellett, az eredetileg fizetendő összeg mintegy kétharmadát elengedik. Ez pedig remélhetőleg lehetővé teszi a 300 dollár alatti gépek elkészülését, amik jelentős előnnyel fognak indulni a népszerűségért folytatott harcban a mostani modellekkel szemben. Persze ezzel együtt visszafogottabb specifikációkra is számítani kell.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward