Csődeljárás indult a Zalman ellen

Az igazi problémát az anyacég, a Moneual pénzügyi ügyeskedései okozták, de a jelek szerint a Zalman illetékesei sem feltétlenül ártatlanok a történetben.

Csődeljárás indult a Zalman ellen

A Zalman egy ideje nagyon csendben van: a vállalat háza tájáról alig érkeznek újdonságok, de olykor-olykor azért beesik egy-egy új termék, csak éppen a korábbi lendületet már nyomokban sem fedezhetjük fel.

Úgy tűnik, ennek most vége, ugyanis a Liliputing beszámolója szerint a hét folyamán csődeljárás indult a cég ellen. A csődeljárással kapcsolatos történet nem teljesen tiszta, de a The Korea Times beszámolója alapján nem is igazán a Zalman, hanem anyavállalata, a Moneual tehető felelőssé a kialakult helyzetért – ami egyébként nagy port kavart Dél-Koreában. A Moneual pénzügyi ügyeskedés miatt került szorult helyzetbe.

A jelenlegi információk alapján a Moneual nem tudott teljesíteni egy október 20-án lejáró követelést, amit a NongHyup Bank és a Korea Industrial Bank (KDB) számára kellett volna kifizetnie – a szóban forgó követelés 500 milliárd wonról szólt és export kötvényeket érintett. A Moneualt emiatt csődgondnokság alá helyezték, ami hatalmas hullámokat kavart a piacon, ugyanis egy piacvezető nagyvállalatról van szó, amely a háztartási eszközök szegmensében tevékenykedik, éves árbevétele pedig 1,27 billiárd wonra rúg, amihez 110 milliárd won működésből származó bevétel társul. A probléma forrása tulajdonképpen az, hogy a cég pénzügyi szakemberei trükköztek az exportteljesítményről szóló adatokkal annak érdekében, hogy a különböző pénzügyintézetektől hatalmas kölcsönöket vehessen fel a Moneual.

A The Korean Times beszámolója szerint a Zalman is gyanúba keveredett, ugyanis a jelek szerint a cég illetékesei szintén megszegték a számviteli szabályokat. Kíváncsian várjuk, mi lesz a végeredménye az egyelőre kissé ködösen festő ügynek. Egy biztos: a Zalman anno sokat tett le az asztalra a processzor- és videokártyahűtők szegmensében, így méltatlan lenne hozzá, ha egy ilyen ügy miatt kéne örökre bezárnia a kapuit.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward