Csalásba és káoszba fulladt a 250 ezer dolláros Call of Duty: Warzone bajnokság

Aztán kiderült, hogy talán mégsem történt csalás.

Csalásba és káoszba fulladt a 250 ezer dolláros Call of Duty: Warzone bajnokság

Azt valószínűleg sokan tudják, hogy Call of Duty: Warzone különböző megoldásai a csalások elkerülésére és a csalók kiszűrésére, nos, jelenleg nincsenek éppen a csúcson. Rengeteg a cheater a játék PC-s változatában, és úgy tűnik, hogy ez most már a komolyabb bajnokságokra is kihat.

Történt ugyanis, hogy a Twitch Rivals: Doritos Bowl ft. Call of Duty: Warzone névre keresztelt torna döntőjét leállították, miután a kanadai Metzy_B nevű játékost megvádolták azzal, hogy aimbotot használ az elődöntőben. Mindezt ráadásul az egyik riválisa, Thomas "Tommey" Tewren állította róla, aki a streamen követte az eseményeket, és ez alapján azt látta, hogy Metzy egyértelműen aimbotozik: a célkeresztje rögtön rámegy az ellenségre, amikor az bekerül a látótérbe.

A bajnokság körülbelül egy órán keresztül állt, amikor a Twitch Rivals a bizonyítékok alapján úgy döntött, hogy Metzy tényleg csalt, ezért őt és a csapattársait kizárták a bajnokságból. A Twitch mindössze annyit közölt, hogy a felvételen egyértelműen "természetellenes dolgok zajlanak". Azonban mint kiderült, nem biztos, hogy jó döntést hoztak - nem csak rövid idő állt a rendelkezésükre, de a felvétel minősége sem éppen valami kiemelkedő. Mindenesetre hozzá nem értő külső szemlélőként nehéz bármi gyanúsat észrevenni rajta, de hát a döntést nem is nekünk kellett meghozni.

Mindenesetre a csapat kizárása után a bajnokság folytatódott, azonban Metzy és csapata alsó hangon 1200 dollártól esett el, ugyanis még a legutolsó helyezettnek is ennyi pénzjutalom járt volna

Éppen ezért Metzy nem hagyta ennyiben a dolgokat: streamen becsatlakozott Tommey-hoz, és felajánlotta neki, hogy ha kell, akkor nézze át a számítógépén található fájlokat. Végül eljutottak odáig, hogy teljes távoli hozzáférést adott a gépéhez, és a stream végére Tommey alaposan átböngészett mindent, azonban semmilyen gyanús dolgot nem talált.

Ezt követően a közvélemény hirtelen elkezdett visszafordulni Metzy irányába, és mindez ahhoz vezetett, hogy Tommey később publikusan bocsánatot kért. Elismerte, hogy habár azt hitte, hogy valami nem stimmel a felvételeken, de nem volt elég bizonyítéka ahhoz, hogy egyértelműen csalást kiáltson.

A dolog számos kérdést felvet. Egyrészt elég volt egyetlen játékosnak bemondania, hogy valaki csalt, és valószínűleg a közösségi média nyomására a Twitch komolyabb vizsgálat nélkül kitiltott valakit egy bajnokságról. Ezen kívül az is látszik, hogy a Call of Duty: Warzone kapcsán lassan mindenki paranoiás lesz, hiszen annyira súlyos a cheater helyzet a játékban.

Végső soron Tommey korrektül viselkedett: az események után felajánlotta Metzynek a saját részét a nyereményből. A felek azóta nem nagyon beszélnek a helyzetről, elmondásuk szerint ugyanis nem akarják tovább szítani a gyűlöletet egyik vagy másik irányba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap