Családi tabletnek szánja a 133 Oxygent az Archos

Az Archos 13,3 colos tabletje egy remek szórakoztató eszköz lesz egyenesen a nappalikba.

Családi tabletnek szánja a 133 Oxygent az Archos

Az Archos egyebek mellett egy hatalmas táblagépet is bemutatott az IFA 2016 keretében. Az Oxygen termékcsaládot gyarapító készüléket a vállalat a családi felhasználást kiemelve mutatta be. Az Archos elképzelése szerint a nagy méret igazán jól fog jönni akkor, ha a család apraja-nagyja beül a készülék elé – hordozni meg már amúgy sem túl kényelmes, így az otthoni alkalmazás mindenképpen adta magát.

A főszerepet itt egyértelműen a 13,3 hüvelykes átlóval büszkélkedő megjelenítő tölti be. A nagyra nőtt panel IPS technológiát használ, 1920 x 1080 képpontos a felbontása és akár 10 érintést is tud egyidejűleg kezelni, szóval bőszen lehet tapicskolni a felületét – már amennyiben az adott applikáció is lehetőséget nyújt ennek a kihasználására valamilyen formán. Az operációs rendszer tekintetében az Android 6.0 teszi tiszteletét a készüléken. A Marshmallow az Archos által számos előre telepített alkalmazással megtoldva áll majd itt munkába. A táblagépeknél sosem a fotózás az elsődleges cél, de azért van a készülék előlapján és hátoldalán is egy-egy kamera. Az elülső képalkotó 2 megapixeles érzékelőre épül, így legfeljebb a videócsevegések alkalmával lesz képes elfogadható minőséget produkálni. A főkamera már 5 MPixeles, de fixfókuszpontos és nincs mellette segédfény sem. A képalkotók mindkét esetben legfeljebb 720p-s videók megörökítésére alkalmasak, szóval ilyen téren sem érdemes tőlük sokat várni.

A készülék egyik érdekessége, hogy egy Rockchip lapkát használ, meglehetősen régen találkozhattak ilyen újdonsággal olvasóink. Az RK3368 igazából nem nyújt semmilyen különlegességet, egy teljesen átlagos középkategóriás megoldásról beszélhetünk: nyolcmagos a konstrukció, egyenrangú Cortex-A53 egységek dolgoznak benne 1,5 GHz-es órajelen, a grafikus munka felelőse pedig egy PowerVR G6110. A rendszer számára 2 GB-nyi memória biztosított itt, ami soknak semmi esetre sem nevezhető napjainkban, de már éppen elegendő a kényelmes használathoz. A háttértárat viszont már lehető a bőséges jelzővel illetni, ez ugyanis 64 GB-os kapacitást nyújt, sőt mi több, ezen felül még adott a bővítés lehetősége is. A 133 Oxygen kapcsolati opciói közül nem hiányozhat a WLAN (802.11 b/g/n), ami Wi-Fi Direct támogatást nyújt, illetve a Bluetooth 4.0 (Smart Ready) modul is megvan benne, ráadásul mintegy extraként akad a kelléktárában GPS vevő is – persze ennek itt nem érezzük nagy szükségét, de ki tudja mikor jön jól.

A tablet nemcsak a hatalmas megjelenítőjével fog kiváló élményt nyújtani, hanem az előlapi hangszórók is hozzá járulnak majd a minőségi szórakozáshoz. A két hangszórót úgy helyezték el a tervezők a készülék elején, hogy azok ne a felhasználó keze alá essenek, így a szerkezet tetejére kerültek. A masina keretén kettő Micro-USB 2.0 aljzat található, valamint került rá még egy Micro-HDMI kimenet is, így külső megjelenítőt rákötni is egyszerű művelet lesz. Az 133 Oxygen 1,17 kilogrammot nyom, és 339 x 219 x 10,5 milliméteres vonalak határolják, szóval tényleg nem az a hordozás barát megoldás. Az akkumulátor 10 000 mAh-s kapacitású, ami elsőre igazán impozánsnak hangzik, de ne feledjük, hogy itt egy 13,3 hüvelykes megjelenítőt kell kiszolgálni. Sajnos nem is az üzemidejéről lesz híres az eszköz, legalábbis a gyártó által közölt adatok alapján csak nagyjából 5 órát fog bírni folyamatos videózás mellett egy feltöltéssel.

Az Archos 133 Oxygen megjelenésére a csak novemberben kerülhet sor. És hogy mennyibe fog kerülni? Nos, jelen állás szerint a gép ajánlott fogyasztói ára 200 euró lesz, ami egyáltalán nem egy vészesen magas összeg a képességeihez mérten. Minden bizonnyal lesznek olyan vásárlók, akik örömmel toldják meg a lakásuk berendezését ezzel az újdonsággal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward