Cooler Master: két rendszer egy tápon

A Cooler Master olyan tápegységet mutatott be, ami egyszerre két rendszert működtetett, ráadásul kettő nem is akármilyet.

Cooler Master: két rendszer egy tápon

A Cooler Master olyan tápegységet mutatott be, ami egyszerre két rendszert működtetett, ráadásul kettő nem is akármilyet.

Láthattunk már ilyen próbálkozást a Foxconn részéről, az azonban négy számítógépet üzemeltetett. A különbség, hogy a Cooler Master két darab Quad-SLI-s rendszert futtatott, ami nem kis szó.

Mind a két számítógép 3DMark06 tesztet használt, hogy terhelje a rendszert, és csupán egy darab 1100 W teljesítményű tápegységről működtek. Ami érdekessé teszi az összeállítást, az az hogy mind a két gépben négymagos Intel Q9450 processzor, Asus Striker II Formula alaplap, Western Digital Raptor merevlemez és 2 GB memória volt megtalálható a Quad-SLI összeállítás mellett.

A bemutató azt kívánta érzékeltetni, hogy milyen jóra sikerültek a Cooler Master UWP tápegységeinek az új sorozata, de azt is mutatja, hogy jóval kisebb teljesítményű tápegység is elég mint amennyire gondolnánk. Az NVIDIA és az AMD is azt javasolja, hogy csúcstermékeihez minél nagyobb teljesítményű tápegységet vásároljunk, holott elég ha egy közepes teljesítményű, de márkás, jó minőségű darabot választunk (ettől függetlenül nem érdemes a tápot nagyon csúcsrajáratni vagy túllépni a teljesítőképességén, mert először rémesen leromlik a hatásfoka majd feladja).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward