Computex: lencsevégen az AMD Fusion alapú pici PC-je

Ezúttal az AMD mutatott be egy apró, teljes értékű PC-t. Még videó is érkezett róla.

Computex: lencsevégen az AMD Fusion alapú pici PC-je

A LiveBox névre keresztelt asztali számítógép nagyobb, mint a mai nap folyamán korábban bemutatott, Intel alapú PC különlegesség, de még így is rendkívül kompaktnak mondható.

Az x86-os Fusion sorozatú processzort alkalmazó újdonság beépített csatlakozójának köszönhetően akár közvetlenül a konnektorba is dugható, igaz, ennek a funkciónak az átlagfelhasználók valószínűleg kevésbé örülnek majd, mint az iskolák és az üzleti felhasználók. A gyártó várakozásai szerint pont utóbbi két területen, azaz az üzleti felhasználók piacán és az iskolákban számíthat majd nagyobb népszerűségre a LiveBox.

Az 1 GHz-es magórajelen ketyegő C-60-as Ontario APU egységgel ellátott újdonság Radeon HD 6200-as sorozatú grafikus vezérlővel, valamint 1 GB-nyi rendszermemóriával bír. Az adatok tárolásáról ebben az esetben egy, a Samsung által készített 64 GB-os SSD meghajtó gondoskodik. USB 3.0-s portot nem kínál a termék, de USB 2.0-s portból van rajta kettő.

A csatlakozók között Gigabites Ethernet port, HDMI kimenet, memóriakártya-olvasó és egy SIM kártyahely is lapul – utóbbi akár négysávos 3G támogatás igénybe vételére is lehetőséget biztosít (WCDMA). A Bluetooth 4.0-s adapterrel is ellátott konfiguráció elég erős ahhoz, hogy zökkenőmentes 1080p videó lejátszást biztosítson, de akár átlagos, mindennapi feladatok elvégzésére is bevethetjük – könnyedén lehet vele netezni, e-mailezni és a különböző videó megosztók szolgáltatásait is igénybe vehetjük vele.

A Computexen bemutatott újdonságon nem Windows 8-as, hanem csak Windows 7-es operációs rendszer teljesített szolgálatot. Az egyelőre nem tudható, hogy az AMD pontosan mikor kívánja piacra dobni az érdekes kis terméket, sőt, a vállalat illetékesei várható végfelhasználói ár tekintetében sem osztottak meg semmilyen információt.

Íme, egy rövid videó a termékről:

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward