Computex 2010: Fusion bemutató AMD-módra

Az AMD Fusion sorozatú CPU+GPU hybrid chipjeiről korábban már elég sok információt olvashattunk, ám most a Computex alkalmával végre sor került az első hivatalos bemutatóra is, amelynek keretein belül egy Llano chipen – amely négy darab processzormagot és egy DirectX 11-es támogatással ellátott grafikus processzort tartalmaz egyetlen szilícium lapkán – futtatták az Alien vs. Predator című játékot, természetesen DX11-es módban, elég meggyőző grafikai részletesség mellett.

Computex 2010: Fusion bemutató AMD-módra

Az AMD Fusion sorozatú CPU+GPU hybrid chipjeiről korábban már elég sok információt olvashattunk, ám most a Computex alkalmával végre sor került az első hivatalos bemutatóra is, amelynek keretein belül egy Llano chipen – ami négy processzormagot és egy DirectX 11-es támogatással ellátott grafikus processzort tartalmaz egyetlen szilícium lapkán – futtatták az Alien vs. Predator című játékot, természetesen DX11-es módban, elég meggyőző grafikai részletesség mellett.

A Fusion APU (Accelerated Processing unit) sorozat első tagja a Llano modell lesz. Rick Bergman egy szilícium lapkát is bemutatott, amelyen 32 nm-es csíkszélességgel készülő Llano APU egységek voltak jelen. Visszatérve a demóra – amely a fenti videón látható és nagyjából 59 percnél kezdődik – a játék meglepően jól futott, de egyes esetekben azért némi szaggatás megfigyelhető volt.

A Fusion sorozat tagjai, azaz a Llano és Ontario processzorok, amelyek forradalmasíthajták a tábla PC piacot, várhatóan 2011 elején teszik tiszteletüket a piacon. A processzorok mintapéldányai már jó ideje készen állnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward