Commodore C64x Extreme, Sandy Bridge CPU-val

A Commodore USA kínálatában egy furcsa, ám de rendkívül erős konfiguráció jelent meg, amely a régi Commodore 64-et idéző - ám annál valamivel vaskosabb - házban foglal helyet, ám kultikus elődjénél bizony sokkal-sokkal nagyobb számítási teljesítményt kínál, hála a házban lapuló, Core i7-es sorozatú Sandy Bridge processzornak.

Commodore C64x Extreme, Sandy Bridge CPU-val

A Commodore USA kínálatában egy furcsa, ám de rendkívül erős konfiguráció jelent meg, amely a régi Commodore 64-et idéző - ám annál valamivel vaskosabb - házban foglal helyet, és kultikus elődjénél bizony sokkal-sokkal nagyobb számítási teljesítményt kínál, hála a házban lapuló, Core i7-es sorozatú Sandy Bridge processzornak.

A C64x Extreme modell még a nem is olyan rég megjelent, 1,8 GHz-es Intel Atom D525-ös processzorral szerelt Commodore 64 utánzatoknál is nagyobb teljesítményt kínál. A szóban forgó újdonságban tehát egy 2,2 GHz-es órajelen ketyegő, négy darab x86-os processzormaggal ellátott Core i7-2720QM mobil központi egység lapul. Rendszermemóriából 8 GB-nyit kapunk, a videó vezérlő szerepét pedig a processzorban található Intel HD Graphics 3000-es IGP tölti be. Az hangokról egy hatcsatornás VIA VT1705-ös gondoskodik, míg Gigabites Ethernet vezérlőből egy Intel 82577LM típusú megoldás áll rendelkezésre. A H67M Express lapkakészlet köré épülő alaplap mini-ITX formátum köré épül. A deszka két darab SO-DIMM memóriafoglalattal, két darab SATA 6 Gbps-os porttal, valamint 3 darab SATA 3 Gbps-os porttal rendelkezik – utóbbiakhoz jár RAID 0, 1, 5 támogatás is.

Az adatok tárolásáról egy 2 TB-os, 7200 RPM-es asztali merevlemez gondoskodik, de rajta kívül a konfiguráció részét képezi még egy DVD-író is. Utóbbi lehet tálcás, illetve slot-in típusú is, választásunktól függően. A különleges újdonság ezen kívül hat az egyben memóriakártya-olvasóval, Bluetooth adapterrel és 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel is fel van szerelve. A termék hátlapi csatlakozói között a szokásos PS/2-es portok mellett négy USB 2.0-s port, egy Gigabites Ethernet port, illetve három darab 3,5 milliméteres jack audió csatlakozó is jelen van. A videó kimenetek között egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI portot találunk. A leírás szerint a termék még két darab USB 3.0-s portot is kínál. A billentyűzet Cherry típusú mechanikus billentyűket alkalmaz, amelyek ugyanúgy néznek ki, mint az eredeti C64-es billentyűk, ám azoknál természetesen sokkal kényelmesebben használhatóak.

A C64x Extreme már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig nem kevesebb, mint 1499 dollár. A retro dizájnnal, illetve modern hardverrel érkező különlegességgel kapcsolatban további információt itt találnak az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward