Shop menü

CINEBENCH R23 VILÁGREKORDOT DÖNTÖTT AZ EXTRÉM TUNINGRA FOGOTT AMD RYZEN THREADRIPPER PRO

Ezzel a processzorral eddig még nem publikáltak extrém tuningos eredményeket, gyakorlatilag a mostani az első.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Cinebench R23 világrekordot döntött az extrém tuningra fogott AMD RYZEN Threadripper Pro

Az extrém tuningosok folyamatosan próbálkoznak a világrekordok megdöntésével, így egy-egy eredmény rendszerint tiszavirág-életű szokott lenni, amennyiben az adott hardverrel sokan próbálkoznak. A RYZEN Threadripper Pro 5995WX munkaállomás-processzorral eddig egyetlen tuningmester sem próbált szerencsét, pontosabban senki sem használta meglévő világrekordok megdöntésére, egészen mostanáig.

Galéria megnyitása

TSAIK, aki egy ismert és elismert tuningmester hírében áll, nemrégiben folyékony nitrogén alapú tuningnak vetette alá az AMD RYZEN Threadripper Pro 5000 WX sorozatának zászlóshajóját, amely 64 processzormaggal és 128 szállal rendelkezik, a „móka” pedig sikerrel zárult, ugyanis sikerült igen komoly mértékben megdönteni a Cinebench R23 világrekordot.

Galéria megnyitása

A tesztrendszer az említett processzor mellett egy MSI WS WRX80 alaplapból, valamint nyolc darab memóriamodulból állt, amelyek a Corsair Vengeance sorozatából érkeztek. A 128 GB-nyi rendszermemória elég feszes időzítésekkel dolgozott, ugyanis a leírás CL14-14-14-32-es időzítésekről szól, ehhez pedig DDR4-3200 MHz-es effektív órajel társult, ami elég alacsonynak tűnik. A szorzózár-mentes kivitelben érkező RYZEN Threadripper Pro 5995WX a folyékony nitrogén alapú hűtés hatására egész tekintélyes tuningra volt képes, hiszen a 64 processzormag 5,15 GHz-es órajelen ketyegett, aminek meg is lett az eredménye.

Galéria megnyitása

Ezzel a tesztrendszerrel 116142 pontot sikerült elérni a többszálas tesztben, azaz nagyjából 10%-kal sikerült felülmúlni a korábbi rekordot, amit Splave tartott egy 5225 MHz-en ketyegő RYZEN Threadripper 3990X processzorral. Igazából RYZEN Threadripper Pro 5995WX eredmények eddig nem szerepeltek a HWBot adatbázisában, ám a friss sikert követően nincs kizárva, hogy több tuningmester is szerencsét próbál az AMD ZEN 3 architektúra köré épülő munkaállomás-processzorával.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére