Chrome 6 beépített PDF támogatással?

A Chrome szoftvermérnökei most újabb hasznos funkció fejlesztésével vannak elfoglalva: a beépített Flash plugin után hamarosan beépített PDF nézegetővel is bővül majd a Google webböngészője, pontosabban annak hatodik generációs kiadása, a Chrome 6. Most sokan azt gondolhatják, hogy a Google és az Adobe mérnökeinek együttműködéseként beépített Adobe PDF plugin kerül a webböngészőbe, de ezúttal nem erről van szó: a Google fejlesztői saját PDF olvasó plugint integrálnak a Chrome6-ba. A fejlesztőknek szánt változatában már el is érhető a friss újítás, ami a Chrome://plugins lapon keresztül engedélyezhető.

Chrome 6 beépített PDF támogatással?

A Chrome szoftvermérnökei most újabb hasznos funkció fejlesztésével vannak elfoglalva: a beépített Flash plugin után hamarosan beépített PDF nézegetővel is bővül a Google webböngészője, pontosabban annak hatodik generációs kiadása, a Chrome 6. Most sokan gondolhatják azt, hogy a Google és az Adobe mérnökeinek együttműködéseként beépített Adobe PDF plugin kerül a webböngészőbe, de ezúttal nem erről van szó: a Google szakemberei saját PDF olvasó plugint integrálnak a Chrome6-ba. A fejlesztőknek szánt változatában már el is érhető a friss újítás, ami a Chrome://plugins lapon keresztül engedélyezhető.

Abból, hogy a fejlesztők saját PDF plugint alkalmaznak, több előny is származik, ezek a következők:

[list type="unordered"]

[/list]

Az örömbe némi üröm is vegyül, ugyanis a Google szakemberei szerint a fejlettebb PDF funkciók egyelőre nem érhetőek el mind, azaz az Adobe Reader által kínált extra szolgáltatások biztosítására a Google-féle PDF nézegető plugin nem képes. Egyelőre. A probléma megoldásának érdekében a Google és az Adobe Reader fejlesztői együttműködésbe léptek, így a következő generációs plugin API használatával hamarosan teljes PDF támogatáshoz juthatnak a Chrome felhasználók.

A Flash támogatás webböngészőbe történő integrálásával a Google egészen biztosan nyert pár új Chrome felhasználót, ám a beépített PDF támogatással még nagyobb rétegeket hódíthat meg a cég és webböngésző szoftvere. A beépített, könnyen kezelhető, automatikusan frissülő és hatékonyan működő PDF nézegető plugin komoly fegyvertény lehet, főleg, ha tökéletes PDF támogatást nyújt majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward