CES 2012: okostelefonnal is vezérelhető WiFi-s mosógép

A sok-sok PC-s újdonság után itt van egy könnyed, szórakoztató téma, amin valószínűleg sokan meglepődnek majd. Az „okos otthonok”, amelyekben számítógép-vezérelt konnektorok, fűtés és egyéb komponensek is megtalálhatóak, ma már nem minősülnek akkora sci-fi-nek, mint néhány évvel ezelőtt, amiről viszont most szó lesz, arról ugyanezt – jelenleg – még nem mondhatjuk el.

CES 2012: okostelefonnal is vezérelhető WiFi-s mosógép

A sok-sok PC-s újdonság után itt van egy könnyed, szórakoztató téma, amin valószínűleg sokan meglepődnek majd. Az „okos otthonok”, amelyekben számítógép-vezérelt konnektorok, fűtés és egyéb komponensek is megtalálhatóak, ma már nem minősülnek akkora sci-fi-nek, mint néhány évvel ezelőtt. Amiről viszont most szó lesz, arról ugyanezt – jelenleg – még nem mondhatjuk el.

A Samsung egy meglehetősen érdekes mosógépet mutatott be a CES-en. Az újdonság lényege abban rejlik, hogy színes érintőkijelzővel és WiFi támogatással érkezik, így a hozzá tartozó SmartHome app segítségével távolról is vezérelhetjük a rendszert: távolról elindíthatjuk a bekészített mosást, majd a folyamatot végig is követhetjük – a mosás végeztével pedig igény szerint értesítést is küld a rendszer, méghozzá hangjelzés és/vagy rezgés formájában. A WF457-es elöltöltős mosógép egy nyolchüvelykes képátlójú, színes érintőkijelzővel kerül majd forgalomba, így a programok kiválasztása és beállítása eleinte sokak számára komoly élmény lehet.

Maga a mosógép a Samsung SpeedSpray technológiájának köszönhetően 25%-kal gyorsabban mos ki, mint a konkurens megoldások és ezzel együtt 70%-kal kevesebb vizet használ, mint a felültöltős modellek. A különlegesség átlagos éves energiafogyasztása a gyártó állítása szerint 96kWh – igaz, azt nem árulták el, milyen módszerrel számították ki ezt az értéket.

A mosógép mellé egy hasonló szolgáltatásokkal ellátott szárítógép is tartozik: a DV457-es modell szintén érintőkijelzővel és WiFi támogatással érkezik, valamint könnyedén vezérelhető okostelefonról, akár otthonunktól távolról is. A szárítógép esetében ötletes és rendkívül hasznos funkció, hogy érzékeli, ha a szellőzők eltömődnek, vagy elkoszolódnak és értesíti is a tulajdonost, hogy itt az ideje egy alapos takarításnak. Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően rengeteg lakástüzet lehet majd megelőzni – persze a szolgáltatásokat elnézve kicsi az esély rá, hogy igazi tömegtermék lesz a WF457-es mosógépből, illetve a DV457-es szárítógépből, ugyanis a prémium szolgáltatásokhoz jó eséllyel prémium ár is tartozik majd.

Egyelőre nem tudható, hogy a különlegességek mikor kerülnek forgalomba, valamint az sem, hogy mennyibe kerülnek majd. Az alábbi videó a szárítógép működésébe ad betekintést. (A videó egy rövid reklámmal indul, de érdemes kibírni...)

 

 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward