CES 2011: Patriot adattárolók és egy médiaszerver

A Patriot a CES alkalmával pendrive-okat, SSD meghajtókat és egy tetszetős médiaszervert mutatott be. A felsorolt termékeket most közelebbről is szemügyre vesszük.

CES 2011: Patriot adattárolók és egy médiaszerver

A Patriot a CES alkalmával pendrive-okat, SSD meghajtókat és egy tetszetős médiaszervert mutatott be. A felsorolt termékeket most közelebbről is szemügyre vesszük.

[bold]Patriot Wildfire: új SSD meghajtók

[/bold]

A Patriot standján megcsodálhatjuk a gyártó legfrissebb SSD meghajtóit, amelyek SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkeznek és az SSD meghajtók túlnyomó többségéhez hasonlóan 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek. Az új termékek a Patriot Wildfire névre keresztelt SSD meghajtó családban kapnak helyet és a játékosokat, valamint a gyors SSD meghajtóra vágyó felhasználókat veszik célba.

A WildFire család tagjai a jelenleg forgalomban lévő bármelyik SATA 6 Gbps-os támogatással ellátott SSD vezérlővel felvértezhetőek. Az már biztos, hogy a nem is oly távoli jövőben találkozhatunk majd olyan Wildfire SSD meghajtókkal, amelyek SandForce SF-2582-es vagy Marvell 9174-es vezérlőt tartalmaznak, így maximális olvasási- és írási sebességük valahol 500 MB/s környékén fog elhelyezkedni.

A Patriot 60 GB-os, 120 GB-os és 240 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban kívánja piacra dobni a friss SSD-ket.

[bold]Gyors pendrive-ok , nagy adattároló kapacitással

[/bold]

A friss SSD család mellett a Supersonic és Magnum névvel ellátott pendrive-ok is bemutatkoztak. A két család tagjai között a legfőbb különbség az, hogy míg a Magnum modellek esetében a legfontosabb szempont a nagy adattároló kapacitás, addig a Supersonic modelleknél már a sebesség sem elhanyagolható tényező.

A Supersonic pendrive-ok 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban érkeznek és USB 3.0-s csatolófelülettel lesznek ellátva. A bennük elhelyezett NAND Flash vezérlőnek köszönhetően ezek az egységek 100 MB/s körüli olvasási- és 70 MB/s körüli írási sebesség mellett üzemelnek majd.

A Magnum egységek ezzel szemben már csak 64 GB-os és 128 GB-os változatokban lesznek elérhetőek és USB 3.0-s csatolófelület helyett a jó öreg USB 2.0-s csatlakozót használják. Ez utóbbinak köszönhetően 30 MB/s körülinél magasabb adatátviteli sebességre nem számíthatunk.

[bold]

Javelin S4, egy ütős médiaszerver[/bold]

A gyártó egy tetszetős hálózati adattárolót is bemutatott. Számos adattárolással kapcsolatos szolgáltatás mellett a termék iTunes szerverrel, DLNA és UPnP támogatással, valamint Logitech Squeezebox szerverrel áll a felhasználók rendelkezésére, sőt, még nyomtatószervert is tartalmaz. A termék segítségével és a megfelelő Android/iOS alkalmazás telepítésével arra is lehetőség van, hogy okostelefonunkkal a NAS-on tárolt tartalmak között böngésszünk és a kívánt tartalmat igény szerint meg is tekinthetjük az adott mobil eszközön.

A Javelin S4 négy darab 3,5 hüvelykes adattároló fogadására képes és megbirkózik akár a 3 TB-os merevlemezekkel is, így összesen maximum 12 TB-nyi adattároló kapacitást képes nyújtani. A PC és Mac kompatibilis újdonság SATA és SAS csatolófelülettel ellátott merevlemezeket kezel, amelyekhez RAID 0,1,5,10 és Hot Spare támogatást is biztosít. Az újdonság szoftvere lehetőséget biztosít rá, hogy több felhasználó is csatlakozhasson a rendszerhez. A Patriot friss hálózati adattárolója automatikus adatmentős szolgáltatást is kínál, sőt, még az Apple Time Machine szolgáltatásával is kompatibilis, aminek a Maces felhasználók fognak örülni.

Az újdonság – amely egyébként BitTorrent szerverrel úgyszintén rendelkezik – 256 MB-nyi DDR2-es rendszermemóriával és 128 MB-nyi NAND Flash tárterülettel érkezik; utóbbi a NAS operációs rendszerének ad helyet. A tetszetős, letisztult dizájnnal érkező Javelin S4 egy Gigabites Ethernet portot, két darab USB 2.0-s csatlakozót és egy eSATA portot tartalmaz.

A Javelin S4 várhatóan február folyamán kerül az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig nem ismert. A termék árazásán nagyon sok múlik majd, ugyanis a NAS piac manapság már rendkívül zsúfolt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward