Cenzúrázott a The Last of Us európai verziója

Cenzúrázott a The Last of Us európai verziója

A The Last of Us európai verziójában a multiplayer részben nincsenek levágott végtagok és lerobbanó fejek. A szóló részben viszont nincsenek ilyen különbségek, az emberi ellenfeleket pl. ugyanúgy megfoszthatjuk végtagjaiktól egy bombával, mint az amerikai változatban. A különbségekre a Naughty Dog fórumán hívta fel a figyelmet az egyik játékos, ahol "EvangM" a Naughty Dogtól megerősítette, hogy az EU/UK verzió valóban cenzúrázva van. "A vér és erőszak besorolások a különböző országokban a helyi szabályozó szervezetektől függenek, ezért a játékon kisebb változtatásokat kellett végrehajtani, hogy megfeleljen ezeknek."

Egyesek szerint a cenzúrázás oka a német, hírhedten szigorú USK szervezet volt, és a német verzió miatt kapta egész Európa a cenzúrázott változatot. Ennek oka, hogy a Sony nem országonként, hanem régiónként kezeli játékai különböző kiadásait, a Twisted Metal és a God of War: Ascension esetében is hasonló történt.

Az európai besorolásokért felelős szervezet, a PEGI 18-as karikát adott a The Last of Usnak. A szervezet szóvivője elmondta, hogy ők sosem cenzúrázzák a játékokat, csak besorolják őket az alapján az anyag alapján, amit a kiadók küldenek el nekik, a Last of Us esetében ez a Sony Computer Entertainment Europe volt. A felnőtteknek szóló témákat tartalmazó játékok esetében a PEGI az angol Video Standards Council segítségével sorolja be a játékokat, de sem nekik, sem a PEGI-nek nincs beleszólása a Németországban kiadott játékokkal kapcsolatban semmibe, a német USK tőlük teljesen függetlenül működik.

A Last of Us esetében a cenzúrázás nem érinti a játékmenetet, de ha valaki mégis az amerikai verzióval szeretne játszani, az megteheti, mert a PS3-as játékok régiómentesek. Az alábbi videóban megnézhetjük, miből maradtunk ki: 17:40 körül pl. lerobban egy fej (köszönjük, nekünk nem fog hiányozni).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward