Canon EOS 500D: full HD videó 20 FPS-sel

A Canon egy új vázzal bővítette DSLR kínálatát: a friss termék a Canon EOS 500D típusjelzést viseli és elődjéhez képest számos hasznos újítással bővült. Az 500D (vagy ahogy az Amerikai Egyesült Államok területén hívják: Rebel T1i) FULL HD videó rögzítési lehetőséget kínál, azaz 1920x1080 pixeles felbontású videók rögzítésére nyújt lehetőséget, ám csak mindössze 20 képkocka/másodperces sebesség mellett, amely megkérdőjelezi a funkció használhatóságát/hasznosságát. A termék ezen kívül 720pformátumban is képes videók rögzítésére, ám itt már 30 képkocka/másodperces sebesség áll rendelkezésre, ami viszont teljesen jónak mondható.

Canon EOS 500D: full HD videó 20 FPS-sel

A Canon egy új vázzal bővítette DSLR kínálatát: a friss termék a Canon EOS 500D típusjelzést viseli és elődjéhez képest számos hasznos újítással bővült. Az 500D (vagy ahogy az Amerikai Egyesült Államok területén hívják: Rebel T1i) FULL HD videó rögzítési lehetőséget kínál, azaz 1920x1080 pixeles felbontású videók rögzítésére nyújt lehetőséget, ám csak mindössze 20 képkocka/másodperces sebesség mellett, amely megkérdőjelezi a funkció használhatóságát/hasznosságát. A termék ezen kívül 720pformátumban is képes videók rögzítésére, ám itt már 30 képkocka/másodperces sebesség áll rendelkezésre, ami viszont teljesen jónak mondható, főleg egy fényképezőgéptől.

A DSLR újdonság DIGIC4-es (14 bites A/D konverter, HD videó rögzítés) képprocesszorral van felszerelve, a gép hátulján egy 920.000 képpontot tartalmazó 3 hüvelykes képátlójú kijelző található, amely a Live View (élőkép, mint a hagyományos kompakt gépeken) mód használatára is kiválóan alkalmas. Az új modell 15,1 Megapixeles felbontású APS-C típusú CMOS képérzékelővel van ellátva, az ISO érzékenység ISO100-tól ISO3200-ig állítható több lépésben, de a High Speed ISO beállítás alkalmazásakor szükség esetén H1 módban ISO6400-as, míg H2-es módban ISO12800-as érték is alkalmazható. A sorozatfelvétel 3,4 FPS-es sebességgel zajlik nagyméretű JPEG képek esetén egészen 170 képig, míg a RAW, azaz nyers formátumú képekből egy sorozatban maximum 9 darab készíthető el, de ehhez legalább Class 6-os sebességi osztályba tartozó SD vagy SDHC memóriakártya szükséges. Az EOS 500D egyébként kilencpontos autófókusz rendszerrel bír, az AF pontok hatékony elhelyezése nagy pontosságot kínál, míg a középen elhelyezett keresztpontos AF érzékelőnek köszönhetően az f 2.8-as és szűkebb rekesznyílású objektívek használata is zökkenőmentes. A termék az EOS sorozatban helyet foglaló integrált tisztítási rendszerrel is fel van vértezve.

A 16:9-es Full HD  és HD videókból, valamint a 4:3-as 640x480 pixeles SD felvételekből egyszerre 4 GB-nyit lehet rögzíteni csak úgy, mint az 5D Mark II-es modell esetében, így 1080p-s felvételekből 12 perc, 720p-s felvételekből 18 perc, míg SD videókból 24 percnyi anyag rögzítésére van lehetőség, persze ezeket az értékeket befolyásolja a környezet részletessége is. A felvételek egyébként h.264-es kódolású .mov formátumban kerülnek rögzítésre, míg a hang tömörítetlen PCMII formátumban tárolódik. Az EOS 500D rendelkezik HDMI kimenettel is, így a videók könnyedén megtekinthetőek egy arra alkalmas HD televízión is. A gép kompatibilis a vállalat nagyjából 60 darab objektívet tartalmazó EF és EF-S termékpalettájával és az EX Speedlite típusú vaku sorozattal is. A hírek szerint az új modellhez alkalmazhatjuk majd a 450D portrémarkolatát és akkumulátorát is.

Maga a váz májustól kezdve lesz elérhető 865 eurós ajánlott végfelhasználói áron, a CanonEF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS objektívvel szerelt csomagért pedig 969 eurót kell majd fizetni.

[bold]720p-s demó videó (30FPS):

[/bold]

                                   

HD felbontáshoz  el kell menni a YT oldalára, ide sajnos nem fér ki.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward