Candy Jam - bosszú a trollokon

A Candy Crush Saga ügyvédei úgy gondolják, hogy joguk van bizonyos szavak szerzői jogait birtokolni.

Candy Jam - bosszú a trollokon

A Candy Crush Saga fejlesztőjének, a Kingnek ügyvédei úgy látszik unatkoznak, mert mellékesként szerzői jogi trollkodással kezdtek foglalkozni, és egészen bizarr szintekre sikerült vinniük ezt a sajnos egyébként sokak számára jövedelmező üzletágat. Nem elég, hogy saját védjegyként be akarták jegyeztetni a "candy" (cukorka) szót, már a sagára is benyújtották igényüket.

De ez még nem minden, odáig elmentek, hogy hivatalos levelet küldtek a Banner Saga készítőinek, a Stoic Studiosnak, amelyben jelezték, hogy a saga név tulajdonképp már az övék, hiszen rengeteg olyan játékot készítettek, melynek a címében ez a szó szerepel (Bubble Saga, Bubble Witch Saga, Mahjong Saga, Puzzle Saga, Hoop The Loop Saga, stb.).

Végül is érthető, hiszen egy cukorkákról szóló Bejeweled klónnak, meg egy csomó mobilos és Facebookos kis játéknak sokkal több köze van a sagához, mint egy olyan játéknak, amelyben vikingek szerepelnek...

Két Twitter felhasználó @caribouloche és @uuav is nevetségesnek érzik az hétköznapi nyelvben elterjedt szavak bejegyzésére irányuló kísérleteket, ezért elhatározták, hogy stílusos módon fejezik ki nemtetszésüket a több milliárd dollár értékű multi cégnek és az egész jelenségnek. Candy Jam néven játékkészítői versenyt indítottak, melynek lényege, hogy a pályaművek címében olyan elterjedt szavaknak kell szerepelniük, mint a pl. candy, scroll, saga, apple. A versenyen részt venni kívánók február 3-ig adhatják le műveiket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward