Búcsúznak a BlackBerry okostelefonok

A TCL hamarosan megszünteti a BlackBerry mobilok gyártását.

Búcsúznak a BlackBerry okostelefonok

A BlackBerry sorsa nagyon nehézre fordult a modern okostelefonok térnyerését követően, a vállalat fokozatosan leépült, és idővel felhagyott a mobilok fejlesztésével. 2016 óta már a TCL „kölcsönözte” a BlackBerry márkanevet az okostelefonok számára, de most kiderült, hogy ennek az együttműködésnek is leáldozott.

A TCL annak idején bízott abban, hogy az Alcatel mellett a BlackBerry név felhasználásával egy komplex termékpalettát tud létesíteni a felsőkategóriától egészen a belépő szintig. Az Alcatelek köszönik, jól is vannak, megfelelő eladási számokat produkálnak, a BlackBerryt azonban a TCL sem volt képes felfuttatni. Pedig próbálkozott a siker érdekében, és elkezdett olyan eszközöket készíteni, melyek részben megmaradtak a tradícióknál, részben pedig előre mutattak. Ezek abszolút képesek voltak felvenni a versenyt más androidos eszközökkel, de sajnos nagyon kevés új vásárlót tudtak megnyerni.

Galéria megnyitása

A hivatalos információk szerint 2020. augusztus 31-én húzza majd le a rolót a BlackBerry. Az idei nyárral tehát a TCL és a BlackBerry kapcsolata végleg lezárul. Ezt követően a kínai gyártó már nemcsak a tervezést, hanem az előállítást is beszünteti az értékesítéssel együtt. A TCL-nél a továbbiakban már egyáltalán nem fog készülni/forgalomba kerülni BlackBerry okostelefon.

Különösen büszke volt a TCL Communication és a BlackBerry Limited a KEY szériára, aminek több tagja is megjelent az elmúlt években, de aztán ennek is leáldozott. Voltak érdekes megoldások, de egy termék sem tudott igazán sikeressé válni. A felhasználók nem mutattak akkora érdeklődést, amire a kínai fél számított négy évvel ezelőtt. Az utóbbi időben már nem is készült újabb BlackBerry, szóval nagyon erősen benne volt a levegőben ez a mostani bejelentés.

Galéria megnyitása

Az ügy kapcsán azt még el kell mondani, hogy a TCL természetesen teljes mellszélességgel kiáll a meglévő felhasználók mögött, és még hosszú ideig gondoskodik a támogatásról. A BlackBerry tulajdonosok 2022. augusztus 31-ig minden gond nélkül fordulhatnak a vállalathoz a problémáikkal, garanciális ügyintézésekkel. A hivatalos bejelentésének a végén az illetékesek köszönetet mondtak azoknak, akik bármilyen formán szerepet vállaltak a BlackBerry és a TCL „utazásából” az elmúlt években.

Azt nem lehet kijelenteni, hogy BlackBerry mobilok már sosem lesznek, mert elképzelhető, hogy az egykor jól ismert és népszerű márkát más is megpróbálja majd feléleszteni. Valószínűleg akadnak is olyanok, akik ezt örömmel látnák – már amennyiben a márka korábbi értékeit is tovább örökítenék.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap