Búcsúzik az SMS-től a Naptár

Búcsúzik az SMS-től a Naptár

A Google a Naptár szolgáltatásban jelenleg még lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók a különböző értesítési módok között akár SMS-t is beállíthassanak. Ez azoknak az embereknek jöhet igazán jól, akik nem rendelkeznek okostelefonnal (vagy néhanapján nem visznek magukkal, csak egy klasszikus mobilt), de a vállalat úgy látja, hogy erre igazából már nincs túl nagy szükség.

A keresőóriás egy rövid közleményben számolt be arról, hogy az SMS-es értesítési lehetőség csak január 7-ig biztosított a Google Naptárban, ezt követően el lesz távolítva az opciók közül. A későbbiekben már kizárólag alkalmazáson belüli értesítést és/vagy e-mailt lehet majd beállítani a naptárbejegyzések rögzítésekor. A szolgáltatás arra is lehetőséget nyújt a Google Chrome böngészőnél, hogy ezen belül is megjelenjenek az értesítések (már amennyiben be van jelentkezve a fiókjával a felhasználó), ami sokak számára lehet egy jó extra opció. Például amennyiben nincsen hang a fióktulajdonos készülékén, de az interneten nézelődik éppen a Chrome használata mellett, azonnal értesül majd a fontos bejegyzésekről.

Galéria megnyitása

Azokban az esetekben, ha már egy korábban felvett naptárbejegyzésről van szó, ahol SMS-es értesítés lett beállítva, automatikusan át fog állni a rendszer az e-mail és a mobilos értesítés formájában való figyelemfelhívásra, szóval mindkét fennmaradó módot beveti, hogy ennek ne lássák kárát a felhasználók (vagy legalábbis minél kevesebben maradjanak le egy-egy eseményről az SMS-es értesítés megszüntetése miatt). A Google egyéb változtatásokat is eszközöl majd a Naptár API-jában, hogy gond nélkül menjen a szöveges üzenetes értesítések megszüntetése, de ezek a felhasználókat közvetlenül már nem érintik.

A Google sorra jelenti be, hogy a következő év elején milyen funkciók megszűnésével számolhatnak majd az emberek, szóval az SMS eltüntetése is a nagytakarítás részének tekinthető. Vélhetően a vállalat még néhány dolognak a kivezetéséről dönteni fog a következő hetekben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap