Brutális VR kamerát villantott az Insta360

A profiknak szánt készülék elképesztő felbontással és képminőséggel szolgál majd, így remek lehetőségeket teremthet a filmesek számára.

Brutális VR kamerát villantott az Insta360

Az Insta360 már régóta készít olyan kamerákat, amelyekkel 360 fokos videókat lehet megörökíteni, szóval nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a területen a vállalat, és professzionális felhasználásra is készített már korábban eszközt a cég, de olyan komplex termékkel, mint a most bemutatott megoldás, még nem szolgált korábban.

A nemes egyszerűséggel csak Titan névre keresztelt VR kamera akár 11K-s felbontású anyagokat is képes lesz rögzíteni, és ebben egy igazán összetett kamerarendszer lesz a szerkezet segítségére. Itt nemcsak nagy felbontással, hanem valóban kiemelkedően jó részletességgel lehet számolnia az érdeklődőknek. A Consumer Electronics Show keretében rajthoz állított eszköz összesen nyolc darab képalkotónak ad otthont, melyek körben helyezkednek el a házon, alul és felül nincs kamera. Az Insta360 Micro Four Thirds szenzorokat használt fel ezúttal, ez már a középkategóriás fényképezőgépekben (jellemzően MILC-ekben) szokott visszaköszönni, és minden egység extraszéles látószögű optikával lett ellátva. A készülék 10 bites támogatással dolgozik, és képes lesz 30 FPS-es tempó mellett biztosítani a 11K-s felbontást, 8K esetén pedig már 60 FPS-es támogatást nyújt, 5.3K-ban pedig másodpercenként 120 képkockát tud megörökíteni, ha éppen arra van szükség.

Galéria megnyitása

Az Insta360 elsősorban a virtuális valósághoz készítendő videókra fókuszál a Titánnal, de fotózni is lehet a gépezettel, méghozzá többféle módban. A készülék tud 11K-s körpanorámát fényképezni, 3D felvétellel is szolgálhat, és egyetlen kamerának a képét is van lehetőség megörökíteni, ha éppen csak arra van szükség. Érdekessége az újdonságnak, hogy minden kamerához külön memóriakártya tartozik, csak így képes folyamatosan menteni a nagyfelbontású képeket, ráadásul a nyolc SD mellett még egy kilencedik kártyát is igényel a Titan, ugyanis erre menti a szükséges metaadatokat. Az utómunka megkönnyítése érdekében az Insta360 egy saját Adobe Premiere Pro plug-int is létrehozott az eszköz mellé.

Érdekessége még a Titannak, hogy egy rendkívül fejlett stabilizátorral is fel lett vértezve, ami kilenc tengelyen képes gondoskodni a korrekcióról a megfelelő minőség biztosítása érdekében. A FlowState stabilizációnak köszönhetően intenzív mozgás közben is sima felvételeket fog produkálni a 360 fokos videózásra tervezett kamera. Azt is el kell még mondani, hogy van a gépezetben egy olyan rádiós technológia (Farsight), ami lehetővé teszi a távoli vezérlést a felhasználók számára – információink szerint 300 métert lesz ez képes áthidalni. A kamera tulajdonosa okostelefonon vagy táblagépen követheti majd figyelemmel a távolban dolgozó kamera élő képét, ami jelentősen megkönnyíti a munkát. És végül azt is el kell mondani, hogy itt alkalmazható lesz a cég saját CrystalView programja, melynek köszönhetően könnyedén vissza lehet majd nézni az egészen nagyfelbontású felvételeket is viszonylag gyengébb hardverrel rendelkező készülékeken (ebben az esetben az a „trükk”, hogy csak azoknak a kameráknak a képét fogja renderelni a szoftver, amik éppen látszódnak, nem a teljes anyagot).

Az Insta360 Titan annak megfelelően, hogy csúcsminőséget nyújt, elképesztően drága. A kamerarendszerért nem kevesebb mint 15 ezer dollárt kell majd leszurkolni, szóval egy új autó árával vetekszik az értéke. A vállalat néhány terméke egyébként elérhető hazánkban is, de a Titan valószínűleg nem fog ott virítani világszerte a boltok kirakatában, hanem a vállalattól lesz beszerezhető. A szállítása a tervek szerint áprilisban fog megkezdődni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap