Shop menü

BŐSÉGES TELJESÍTMÉNNYEL, NAGYRA NŐVE ÉRKEZETT MEG A ONEPLUS NORD 3

A Nord 3 sokkal nagyobb lett, mint a felmenői, és komolyabb tempót biztosít, továbbá a vizet is jobban viseli, de a képalkotás terén nem fog kiemelkedőt mutatni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Bőséges teljesítménnyel, nagyra nőve érkezett meg a OnePlus Nord 3

A OnePlus középkategóriás okostelefonja sosem volt olyan erős, mint most, a Nord 3 nagyon ráfeküdt a sebességre, és a hatalmas látványra, miközben a kamerák kicsit háttérbe szorultak. A mobil ára is emelkedett, de így is egy nagyon jó vétel lehet azoknak, akik nagy felületre és jó teljesítményre vágynak elsődlegesen, például a játékok miatt.

Eddig a Nord modellek viszonlag szolid méretűek voltak, 6,5 col alatt maradtak, ez viszont most alaposan megváltozott, mivel a Nord 3-nak már egy 6,74 hüvelykes kijelző jutott. Jó hír, hogy a képfrissítésben is fejlődést mutat, 90 Hz helyett itt már 120 Hz-cel lehet számolni, és kiváló, 1450 nites fényerővel tud ragyogni a hatalmas panel. A felbontás is jobb lett, 2772 x 1240 képpontos a kijelző, HDR10+ minősítést is kapott, 1000 Hz-cel érzékeli a tapintásokat, a védelméről pedig Dragontrail üveg gondoskodik.

Galéria megnyitása

Az Android 13 operációs rendszerre kerül a boltokba a OnePlus friss sikervárományosa. A szoftveres oldalon ott lesz az OxygenOS grafikus felület új verziója. Egyebek mellett van HDR optimalizálás a legtöbb nagy streaming felülethez, így a Netflixhez, az Amazon Prime Videóhoz és a YouTube-hoz is, és sok hasznos extrával lehet számolni többnyire letisztult formában.

Galéria megnyitása

Az előlapi kamera 16 megapixeles szenzort használ és Full HD videózást tesz lehetővé. A hátlapon három képalkotó jutott szerephez, és igazán komoly minőséget a főkamera tud nyújtani, ami egy 1/1,56 colos, 50 MPixeles szenzort használ, és optikai stabilizátort is kapott szerencsére az F/1.9-es rekesznyílású lencserendszerrel karöltve. Van még egy 8 megapixeles kamera a fedélzeten ultraszéles látószögű optikával, és egy 2 MPixeles egység is található a fedélzeten makrózásra kihegyezve. A főkamerával lehet már 4K60 felvételeket is rögzíteni.

Galéria megnyitása

A mobil a Dimensity 9000 rendszerchipet használja, és ennek köszönhetően hasonló teljesítményre képes, mint a OnePlus 10 Pro. Gond nélkül hozza egy korábbi csúcskategóriás eszköz tempóját, főleg a processzor szempontjából. Érdekes módon a OnePlus Nord 3 vagy 8, vagy pedig már 16 GB rendszermemóriát fog használni, nincs köztes opció. A háttértár kapacitása 128 vagy 256 GB-os lehet majd, és ezt nem lehet bővíteni, maximum online tárhelyekkel lehet az helyi adattárolón könnyíteni.

Galéria megnyitása

Az okostelefon nagyon gyorsan tudja majd elérni az internetet megfelelő infrastruktúra mellett, ugyanis rendelkezik 5G mobil hálózati modemmel is, és még a 4G LTE mellett is gigabites tartományt támogat. Biztosított még a kapcsolati lehetőségek frontján a Wi-Fi 6, van Bluetooth 5.2 modul, NFC chip, valamint A-GPS vevő is, ami a Gelileo támogatásnak sincs híján. Még infrával is rendelkezik az okostelefon, az pedig szinte magáról értetődő, hogy Dual-SIM-es.

Galéria megnyitása

Annak ellenére, hogy sokat nőtt a mobil, és még az akkumulátor is hízott, csak néhány grammal lett nehezebb az elődjeinél, 193,5 grammot nyom, és maradt 8,2 milliméter vastag, mint a OnePlus Nord 2T volt. Zöld és szürke színben lehet majd megvásárolni a terméket. IP54 minősítést is szerzett az újdonság, ami mindenképpen jó hír; ha nem is lehet teljesen vízállónak nevezni a mobilt, de legalább egy kiadós esőt képes lesz gond nélkül elviselni. Sztereó hangzás van, 3,5 mm-es Jack csatlakozó nincs, csak USB-C került a telefon aljára; az ujjlenyomat-olvasónak a képernyő alatt jutott hely.

Galéria megnyitása

80 wattos teljesítménnyel lehet majd táplálni a Nord 3 modellt, és ezáltal nagyjából fél óra alatt lesz képes feltölteni, a 60%-os szintet pedig 15 perc alatt eléri teljesen lemerült helyzetből. Viszont a töltés ideje hosszabb lesz kicsit, mint a OnePlus Nord 2T esetében volt, de ez jó hír, ugyanis azért tart tovább a folyamat, mert nagyobb akku került a „bódéba”. Egy 5000 milliamperórás egység látja el energiával az okostelefont.

Galéria megnyitása

A OnePlus Nord 3 450 euróba kerül majd az alapverzióban, ami 8 GB memóriával és 128 GB tárhellyel járul a vásárlók elé. További 50 eurót kell majd annak kifizetnie, aki inkább a 16/256 GB-os variánst tenné zsebre, ami igazából egy elég jó ajánlat, szóval nem lenne meglepő, ha inkább ezt vennék többen.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére