Börtön várhat a Google-vezetőkre

Börtön várhat a Google-vezetőkre

A több hónapon keresztül látható bejátszás egy Down-kóros fiút mutatott, akibe négy társa beleköt, miközben a többiek nézik az eseményt. Olasz ügyészek szerint ezzel a húzással a Google megsértette az olasz magánjogot, miután a felvételt az érintettek beleegyezése nélkül tették fel. Ráadásul, az ügyészek álláspontja szerint a cég nem rendelkezik a megfelelő szűrőkkel és személyzettel a tartalmak monitorozására.

A keresőóriás képviselői nem értenek egyet ezzel, egyrészt, mivel a szolgáltatást az USA-ból irányítják; másrészt, mivel közlésük szerint amint a figyelmeztetés eljutott hozzájuk, leszedték az anyagot; harmadrészt, a társaság információkat adott a feltöltők személyéről is a hatóságoknak.

Az áldozat ugyan visszavonta a keresetet, de Down-szindrómás betegek érdekeit képviselő szervezetek szintén tiltakoztak az eset miatt, és Milánó városa mellett a Vividown civil jogvédő iroda is pereli a vezetőket.

A fiatal elkövetőket időközben kitették az iskolából. A vádlottak, David Carl Drummond, a Google Italy igazgatósági tanácsának vezetője; George De Los Reyes, a tanács egyik tagja tag, valamint a "kalózvédelemért" felelős Peter Fleitcher és az európai videók feltöltéséért felelős brigád vezetője, Arvind Desikan, akár három év börtönt is kaphatnak tettükért. Az ügyben legkorábban decemberben születhet döntés.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward