Bizarr problémát okozhat az iPad Pro

Bizarr problémát okozhat az iPad Pro

Az Apple felsőkategóriás táblagép bizonyos körülmények között megakadályozhatja a tulajdonosokat abban, hogy beszállhassanak a személygépjárművükbe. Az autókhoz tartozó vezeték nélküli kulcs képes összeakadni az iPad Próval, és így nem tudja ellátni a feladatát.

Mint az kiderült, nem konkrétan az iPad Pro okozza a különös hibát, hanem az Apple Pencil töltési technológiája. Ez az, ami olyan interferenciát tud okozni, hogy a kulcsnélküli nyitás nem működik miatta megfelelően. Az új generációs érintőceruzát úgy lehet tölteni, hogy mágnesesen feltapad az iPad Pro peremére, és indukciós eljárással kap újult energiára, viszont a visszajelzésekből és az Apple vizsgálataiból kiderült, hogy ez képes lényegében blokkolni a járműveknél a kulcsnélküli működésre kihegyezett rendszereket.

A probléma kizárólag akkor jelentkezhet, ha a kettő eszköz közel van egymáshoz, például egy táskában „utaznak”, illetve csak az okoz fennakadást, ha a töltés éppen folyamatban van. Szóval amennyiben csak fel van téve az iPad Pro peremére az Apple Pencil, de töltött állapotban van az érintőceruza, akkor nem kell interferenciával számolni, nem fogja megzavarni a kulcs működését a táblagép és a kiegészítőjének az együttese.

Galéria megnyitása

Az Apple mindössze annyi megoldást tudott javasolni az ügyre, hogy érdemes egymástól messzebb tartani a kulcsnélküli nyitáshoz szükséges eszközt, valamint az iPad Prót. Ha pedig erre nincs lehetősége a tulajdonosnak, akkor egész egyszerűen olyankor kell töltenia az Apple Pencilt, amikor nem szeretne utazni, szóval amennyiben éppen indulni szeretne valahova, és használta a kiegészítőt, akkor egymástól elszeparáltan kell eltenni a ceruzát és a táblagépet.

A vállalat számár a következő generációs iPad Pro tervezésénél így már az is szempont lehet majd, hogy ne zavarja meg a kulcsnélküli nyitást támogató eszközöket. A mostani helyzetre már úgy fest, hogy kompromisszummentes megoldással nem lesz képes előállni az Apple.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap