BIOS frissítéssel gyorsul néhány ASUS Radeon RX 5600 XT sorozatú videokártya

A frissítésre azért van szükség, mert az AMD a Radeon RX 5600 XT rajtjakor az utolsó pillanatban módosította az effektív memória-órajel értékét.

BIOS frissítéssel gyorsul néhány ASUS Radeon RX 5600 XT sorozatú videokártya

Az AMD Radeon RX 5600 XT sorozata eredetileg 12 GHz-es effektív memória-órajelet alkalmazott volna a GDDR6-os VRAM esetében, ám az AMD az utolsó pillanatban változtatott a specifikáción, így végül 14 GHz-re emelkedett az effektív órajel, ami azt eredményezte, hogy a korábban legyártott videokártyákon utólag kellett BIOS frissítést végezni az új órajelek érvényesítéséhez.

Galéria megnyitásaAkkoriban minden nagyobb AMD partner bemutatta saját megoldását a témában (Gigabyte, PowerColor, MSI, ASRock, Sapphire), ám az ASUS még adós maradt az új BIOS fájlokkal, illetve a frissítést megkönnyítő szoftverrel is. Ezt a lemaradást nemrégiben ledolgozták, így két videokártyához is megjelent egy-egy egyszerűen használható, egyetlen kattintással működő BIOS frissítő alkalmazás, amivel Windows alól lehet elvégezni a szükséges frissítést. A RoG Strix RX 5600 XT O6G és a TuF Gaming RX 5600 XT EVO OC modellekhez készített BIOS-ok jóvoltából a 12 GHz-es effektív memória-órajel 14 GHz-re katapultál, így növekszik a teljesítmény. Ez az órajel-emelés ráadásul nem is okozhat gondot, hiszen a NYÁK lapon mindkét esetben 14 GHz-es órajelre hitelesített memórialapkák találhatóak.

Az órajel-emelés hatására a Radeon RX 5600 XT képessé vált a GeForce GTX 1660 Ti legyőzésére, valamint a GeForce RTX 2060-as sorozat egyes képviselőivel szemben is fel tudja venni a kesztyűt. A BIOS frissítéseket az alábbi linkekről lehet letölteni, ám azt érdemes kiemelni, hogy a frissítést csak saját felelősségünkre végezzük el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap