Billentyűzet háttérvilágítással, energiatakarékos DVD-író

A Sharkon egy háttérvilágítással ellátott, játékosok számára is ajánlott billentyűzetet, az ASUS pedig egy energiatakarékos DVD-írót dobott piacra.

Billentyűzet háttérvilágítással, energiatakarékos DVD-író

A Sharkon egy háttérvilágítással ellátott, játékosok számára is ajánlott billentyűzetet, az ASUS pedig egy energiatakarékos DVD-írót dobott piacra.

Munkára és játékhoz is bevethető a Sharkoon Nightwriter

A Sharkon új billentyűzete 105 gombos kivitelben érkezik, sőt, még 13 multimédiás billentyűt is kínál annak érdekében, hogy még egyszerűbben elérjük a különböző funkciókat, legyen szó multimédiás szoftverek vezérléséről, internetezésről, vagy akár az e-mail kliens elindításáról.

A 465 x 189 x 25 milliméteres mérettel érkező, feketében pompázó billentyűzet 808 grammos tömeggel rendelkezik, billentyűi pedig kék színű háttérvilágítást alkalmaznak, ami megkönnyíti a termék sötétben történő használatát. A háttérvilágítást igény szerint bármikor ki-, illetve bekapcsolhatjuk.

Az alacsony profilú felépítéssel érkező billentyűzet magasságállítási lehetőséget és speciális csuklótámaszt egyaránt kínál, amellyekkel a billentyűzet hosszabb időn át tartó használata is kényelmes. Az USB 2.0-s csatolófelületet használó billentyűzethez 150 centiméter hosszú kábel jár.

A Sharkoon Nightwriter már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 27,99 euró.

Üresjáratban energiatakarékos az ASUS legújabb DVD-írója

Az ASUS DRW-24B5ST típusjelzéssel ellátott DVD írója klasszikus, 5,25 colos formátummal érkezik, ám hagyományos társainál jóval energiatakarékosabban üzemel. Az újdonságot a gyártó mérnökei rendkívül jó energiafelhasználás mellett üzemelő komponensekből állították össze, amelyek segítenek az üresjárati fogyasztást a felére csökkenteni - hála az E-Green motornak. Utóbbi mindkét állapotra vonatkozik: arra és, ha nincs lemez a meghajtóban, és arra is, ha van. Üresjáratban mindkét esetben 50%-os energia megtakarításra nyílik mód a hagyományos DVD-írókhoz képest.

Az új DVD-író 1536 KB-nyi gyorsítótárral bír és DVD lemezek esetében 160 ms-os, CD korongok esetében pedig 140 ms-os hozzáférési idő mellett dolgozik. A termék a DVD lemezeket – média típustól függően – maximum 24-szeres tempóban tudja megírni, a CD korongok esetébe pedig akár 48x-os írási tempó is rendelkezésre áll.

[italic][bold]A pontos írási sebességeket az alábbi felsorolás részletezi:

[/bold][/italic]

[list type="unordered"]

[*]DVD+R : 24X

[*]DVD-R : 24X

[*]DVD+RW : 8X

[*]DVD-RW : 6X

[*]DVD+R(DL) : 12X

[*]DVD-R (DL) : 8X

[*]DVD-RAM : 5X

[*]CD-R : 48X

[*]CD-RW : 24X

[/list]

A rendszer E-Hammer technológiával érkezik, ami biztonságos, karcmentes adattörlést tesz lehetővé a felhasználók számára - ez újraírható lemezek esetén fontos. A Disc Encryption II eljárás segítségével a bizalmas adatokat jelszavas védelemmel és AES-256-bites titkosítással láthatjuk el, sőt, el is rejthetjük őket a kíváncsi szemek elől.

Az újdonság Japánban már kapható, ahol 31 dollárnak megfelelő japán jenért vihető haza. A termék persze már hazánkban is elérhető kereskedelmi forgalomban, méghozzá 5300-6000 forint közötti áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward