Bill Gates: páratlan sebességel fogy a Vista

Bill Gates nyilatkozata szerint tavaly januári kiadása óta már 140 millió példányban kelt el a Windows Vista.

Bill Gates: páratlan sebességel fogy a Vista

Bill Gates nyilatkozata szerint tavaly januári kiadása óta már 140 millió példányban kelt el a Windows Vista.

Az utóbbi pár hétben felerősödött a Vista-bírálók hangja. A PC World 2007 legnagyobb technikai csalódásának a Microsoft legújabb operációs rendszerét választotta. A legnagyobb lökést azonban Steve Ballmer azon megnyilvánulása adta, amikor közölte a Microsoft-hoz összehívott szakembereknek (MVP), hogy a Vista jelenleg még nincs kész, folyamatban van a fejlesztése.

Ennek ellenére azonban Bill Gates szerint az operációs rendszer nagyon jól működik. Gates közleménye alapján összesen már 140 millió darabot adtak el a Windows Vista-ból 2007. január 30. óta. "Ez nagyon gyors eladási sebesség." - tette hozzá Gates, aki nagy mértékben támogatja a rendszert a negatív reakciók ellenére.

Egy átlagos felhasználó, aki új számítógéppel vásárolja a Windows Vista operációs rendszert, nem igazán szembesül problémákkal, már ha szembesül. Azonban a haladóbb felhasználók már észreveszik a rendszer elégtelenségeit, kezdve a memória és erőforrások iránti hatalmas - és indokolatlan - igényt, a User Account Control-t (UAC) és a néha még mindig nem megfelelő meghajtóprogram-támogatást.

A gyártók éppen ezért nem szívesen használják a rendszert nagyon olcsó PC-kben, helyette a gyorsabban működő Windows XP-t választják. Azonban a legnagyobb gátlója a Vista terjedésének éppen a Microsoft maga. Miután a vállalat legutóbb kiadta a Windows XP-hez az SP3-mat, az XP-t is felruházta Vista-hoz hasonló biztonsági szolgáltatásokkal, illetve emellett javitásokkal, foltozásokkal is, és még akár teljesítményjavulást is hozhat a frissítés.

Éppen ezért úgy érzi sok felhasználó, és vállalat, hogy az XP SP3-mal még el tudnak lenni egy ideig rövid-távon Vista nélkül is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward