Bemutatta első kereskedelmi forgalomba szánt Micro LED kijelzőjét az LG

Az LG számára továbbra is az OLED az első, de a vállalat a valódi LED-es képernyők fejlesztésébe is sok energiát fektet már.

Bemutatta első kereskedelmi forgalomba szánt Micro LED kijelzőjét az LG

A Micro LED technológia jelentheti a televíziózás jövőjét, ezt igazából mostanra valószínűleg mindenki belátta, még az OLED-ekből jelenleg rengeteg pénzt kihúzó LG is. És ezért kezdett már évekkel ezelőtt lendületesen fejleszteni a Micro LED fronton, aminek most készült el a legújabb kézzelfogható eredménye.

Az LG bemutatta a MAGNIT névre hallgató megjelenítőjét, amit a vállalat elsősorban üzleti ügyfeleinek kíván értékesíteni, de igazából már a nagyközönség számára elérhetőként tekint erre. A vállalat által szabadalmaztatott Black Coating kijelző borítást, valamint az elemekből álló felépítést alkalmazza a cég, ami egyébként a sztenderd képaránytól való eltérést is lehetővé teszi igazából.

A Mikro LED nem új már a piacon, van több gyártó is, aki mostanra elkezdett forgalmazni ilyen képernyőt. Az élen az aktuális ismereteink szerint a Samsung jár ezen a területen, és már tavaly megkezdte a technológia értékesítését a kiemelt érdeklődők számára. Az LG korábban lenyűgöző képminőséget biztosító mozivásznat épített a LED technológia felhasználásával. A mostani megoldás viszont már jóval izgalmasabb, hiszen sokkal közelebb áll ahhoz, hogy egyszer majd a hétköznapi emberek is vehessenek maguknak valódi LED kijelzőt otthonra.

Galéria megnyitása

A MAGNIT névre keresztelt szerkezet 163 hüvelykes, vagyis nagyjából 414 centiméteres képátlóval, rendelkezik, szóval simán képes lesz elfoglalni magában egy falat. Ennek köszönhetően már eleve döbbenetes látványvilágot tud az emberek elé tárni, és ezen a felületen 4K Ultra HD minőségről képes gondoskodni. A Mikro LED tévé akár világos helyen is gond nélkül lesz élvezhető, ugyanis elképesztően magas fényerőt tud majd magából kipréselni. Itt nem gond a teljesen fekete szín előállítása, és a fentebb már említett Black Coating is hozzájárul ahhoz, hogy a kontraszt még szebb legyen, mivel a tükröződést képes gátolni a felületen – ez még a szennyeződéseket is taszítja.

Az LG-től megszokott módon a webOS platform biztosítja majd itt a szoftveres alapot a készülékek számára. És tekintve, hogy ez az egyik legjobb televízióknál alkalmazott megoldás, képes lesz hozzájárulni a még jobb felhasználói élményhez. És arról pedig, hogy a készülék használata közben ne legyen gond a teljesítménnyel, egy LG α rendszerchip fog gondoskodni, de azt nem ismertette a vállalat, hogy melyik generációját alkalmazza ennek. Ám azt megtudhattuk, hogy a képminőséget a lapka képes lesz valós időben optimalizálni.

Egyebek mellett azt is elmondta az LG, hogy a MAGNIT képernyőt 600 x 337,5 x 44,9 milliméteres elemekből lehet összepakolni. A telepítésének megkönnyítése érdekében különleges kialakítást használ a vállalat. A fent említett 163 hüvelykes képátlótól el is lehet térni, csak az magával vonja a szabványos Ultra HD felbontástól való eltérést is. Aki nagyon mozis hangulatra vágyik otthon, akár 21:9-es képernyőt is kihozhat az elemekből. Az LG saját rendszert dolgozott ki annak érdekében, hogy például az energiaellátás is kényelmesen megoldható legyen itt.

Galéria megnyitása

„Mindig izgalmas valódi innovációt bemutatni az üzleti LED-kijelzők piacán, az LG MAGNIT debütálását azonban különösen vártuk” – mondta Paik Ki- mun, az LG üzleti megoldások divíziójának kereskedelmi kijelzőkért felelős szenior alelnöke és üzletágvezetője. – „Kivételes képminőségével, bővíthetőségével és könnyen telepíthető kivitelével az LG MAGNIT számos kereskedelmi és közösségi térben (konferenciaközpontokban, vállalati és szállodai lobbikban, luxusüzletekben, közvetítőszobákban, vezérlőtermekben, kiállítóterekben és múzeumokban) kiválóan megállja majd a helyét.”

A Micro LED kapcsán egyébként már többször volt róla szó, hogy jól hangzik ugyan a nagy méret, de ennél a technológiánál éppen az a fejlettség szintjének a mércéje, hogy mennyire lehet belőle kicsi készüléket kihozni. Mivel itt minden egyes pixel külön LED-ekből áll, így ezeknek a lekicsinyítése okozza a mérnökök számára a legnagyobb fejtörést. A Samsung a The Wall esetében korábban 146 colos képátló mellett tudott 4K Ultra HD felbontást elérni, szóval az LG riválisa kisebb méretbe tudta a képpontokat összezsúfolni hamarabb.

Attól egyelőre még biztosan nem kell tartania az LG-nek, hogy a Micro LED letolja majd a pályáról az OLED televíziókat, jelenleg ugyanis még a prémium jelzőt sem igazán lehet ezekre ráaggatni, annyira sokba kerülnek. És a jelek szerint a vállalat jól halad a fejlesztésekkel, így mire beérik a Micro LED, talán már ezen a fronton is az élre áll.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap